PUTIN I OBAMA REŠAVAJU STVAR U SIRIJI: Razgovarali više od sat, ostali cupkali i čekali
Foto: Reuters 5 9 2016

Sastanak u Handžou

PUTIN I OBAMA REŠAVAJU STVAR U SIRIJI: Razgovarali više od sat, ostali cupkali i čekali

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je okončan sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika SAD Baraka Obame na marginama dvodnevnog samita G20 koji se danas završava u kineskom gradu Hangdžou.

Peskov je naveo da su razgovori o Siriji dvojice predsednika trajali duže nego što je planirano, više od sat vremena, da su na kraju Obama i Putin razgovarali "jedan-na jedan", kao i da je sastanak prošao dobro i da će se "rad nastaviti", prenosi Itar Tas.

Nekoliko sati pre ovog susreta na marginama samita održan je sastanak državnog sekretara SAD Džona Kerija i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova koji je završen bez dogovora o Siriji.

Neimenovani visoki zvaničnik Stejt departmenta izjavio nakon sastanka Kerija i Lavrova da "razlike ostaju", prenosi Rojters.

Bela kuća je saopštila da se Obama pre susreta sa Putinom na marginama samita G20 sastao sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sa kojima je razgovarao o situaciji u Ukrajini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track