PUTIN O BREGZITU: Niko neće da podržava slabe ekonomije
Foto: Reuters

Oglasio se predsednik Rusije

PUTIN O BREGZITU: Niko neće da podržava slabe ekonomije

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin oglasio se povodom rezultata današnjeg referenduma u Velikoj Britaniji.

On je rekao da je Bregzit izbor ljudi u Britaniji i da je ta odluka potpuno razumljiva i da "niko ne želi da hrani slabe ekonomije".

"Rusija nije i ne planira da se meša u rezultate referenduma", dodao je.

"Mislim da je ono što se desilo razmljivo. Prvo, niko ne želi da hrani i subvencioniše siromašne ekonomije, da podržava ekonomski druge države, čitave nacije", rekao je ruski predsednik u Taškentu.

"Očigledno Britanci nisu zadovoljni načinom na koji se problemi rešavaju u oblasti sigurnosti. Ovi problemi postali su sve češći u poslednje vreme sa dolaskom migranata u Evropu", sugeriše Putin na mogući drugi razlog zbog koga su Britanci napustili EU.

Predsednik Rusije je prokomentarisao i izjavu Dejvida Kamerona koji je rekao da bi Putin bio srećan da Britanija napusti EU, rekavši da su takve izjave loši pokušaji da se utiče na britansku javnost.

"Ali, kao što vidimo, ovakve izjave nisu dale rezultat kakav su želeli oni koji su ih izmislili. Niko nema pravo da daje izjave o Rusiji, posebno, pošto su glasovi prebrojani. Ovo nije ništa drugo nego primerak loše političke kulture", rekao je Putin.

Predsednik Rusije izjavio je da će rezultati referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU imati posledice po Rusiju.

"Tržišta će da reaguju na izlazak Britanije iz EU, ali će se oporaviti u srednjoročnoj perspektivi", smatra ruski predsednik i dodaje da ne misli da će se Bregzit odraziti na sankcije koje je EU uvela Rusiji.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track