PUTIN O OBAMI I HILARI: Gubitnici traže koga da okrive i gledaju u tuđe dvorište
Foto: Printscreen RT

O američkim demokratama

PUTIN O OBAMI I HILARI: Gubitnici traže koga da okrive i gledaju u tuđe dvorište

Planeta -

"Primetili ste da nikad ne otkrivam o čemu sam razgovarao sa drugim predsedikom, uključujući Obamu. Gubitnici su ti koji uvek gledaju drugog da okrive, umesto da prvo pogedaju u svoje dvorište", odgovorio je Putin novinaru BBC-ja koji je tražio komentar na nedavnu izjavu donedavnog predsednika SAD Baraka Obame kako je odbrusio ruskom predsedniku "da prestane" s "hakerskim napadima" na američku administraciju.

On je dodao da nije stvar u tome ko stoji iza hakerskih napada, već u tome što su hakeri pokazali ljudima istinu.

"Najvažnije je šta je otkriveno. Nisu ljudi to izmislili - informacija je procurila. Hakeri su pokazali manipulaciju javnim mnjenjem demokratske partije, posle čega je rukovodilac nacionalnoig komiteta demokratske partije podneo ostavku. Znači otkrivena informacija je istinita. A istina je da je Demokratska partija manipulisala sistemom protiv Bernija Sandersa. I umesto da se izvine, potražili su na koga da svale krivicu", odgovorio je predsednik Rusije.

Što se tiče pitanja o nuklearnom oružju, Rusija nije narušila nikakve sporazume i obaveze.

"SAD su te koje su se povukle iz Sporazuma ABM, ne Rusija. Tako je, poboljšali smo svoje nuklearne kapacitete, možda su zato SAD toliko nervozne da poboljšaju svoje, Rusija je toga svesna. Ali i SAD i Britanija su to isto uradile - nadamo se da britanski narod, a i svetska javnost, to znaju", nastavio je on.

"Rusija ne provocira novu trku u naoružanju. Rusija se nikad neće pridružiti trci u naoružanju niti će trošiti na to novac koji nema", dodao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track