PUTIN: Posledice Bregzita biće dramatične
Foto: AP

Upozorenje

PUTIN: Posledice Bregzita biće dramatične

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Bregzit imati dugotrajne dramatične posledice.

"Nameravamo da pomno pratimo razgovore između Londona i Brisela i kakve će biti posledice Bregzita na Evropu i na nas. Traumatičan efekat referendumskih rezultata će osećati još dugo", smatra Putin, prenosi Tas.

"Da vidimo kako će tamo principi demokratije biti primenjeni u praksi", dodao je on. Kako je ocenio, rezultati referenduma su potresli tržišta.

"Ipak, mislim da će se sve srediti u nekom srednjem roku", kaže Putin.Izlazak iz EU je odluka britanskih državljana i mi se ni na jedna način nismo i ne mešamo se u taj proces, naglasio je ruski predsednik.

Osvrćući se na to da će krajem godine SAD dobiti novog predsednika, Putin je rekao da je Rusija spremna da sarađuje sa bilo kojim budućim predsednikom ali isključivo na ravnopravnoj osnovi.

U razgovoru sa ambasadorima i stalnim predstavnicima Rusije, Putin je rekao i da se Rusija iskreno zalaže za rešenje krize u Ukrajini što je pre moguće i da smatra da je odlaganje neprihvatljivo.

On takođe smatra da će se o rezultatu borbe protiv Islamske države odlučivati u Siriji.Prema njegovim rečima, terorizam je postao glavni izazov za međunarodnu bezbednost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track