PRLJAVI RAT PROTIV TRAMPA: Mediji žestoko napadaju predsednikovu porodicu!
Foto: Reuters

niski udarci

PRLJAVI RAT PROTIV TRAMPA: Mediji žestoko napadaju predsednikovu porodicu!

Planeta -

Vašington postu smetaju troškovi za čuvanje prve dame Melanije i sina Barona. „Njujork tajms i CNN su neprijatelji američkog naroda“, poručio Tramp

VAŠINGTON - Rat Donalda Trampa, predsednika Amerike, i najvećih američkih medija nastavlja se nesmanjenom žestinom.Dan nakon što je Tramp bez pardona i ustezanja poručio da su Njujork tajms, NBC, CBS i CNN neprijatelji američkog naroda, na meti Vašington posta našla se porodica 45. šefa Bele kuće.- Tri Trampova putovanja na Floridu od njegove inauguracije verovatno koštaju savezni budžet oko 10 miliona dolara - naveo je list, pozivajući se na ranije izveštaje o putovanjima članova Bele kuće.

List je naveo da vlasti Palm Biča žele da traže od Vašingtona da isplati nekoliko desetina hiljada dolara dnevno troškova za zvaničnike koji su zaduženi za bezbednost saobraćaja oko imanja dok Tramp tamo boravi.Oglasila se portparolka Bele kuće Stefani Grisman, koja je rekla da predsednik ne ide na odmor na Floridu, dodajući da Donald Tramp radi bez prestanka.- On ne ide na odmor kada ide u Mar-a-Lago. Predsednik radi bez prestanka svaki dan, bez obzira na to gde se nalazi - istakla je ona i napomenula da je Tramp na svom imanju na Floridi nedavno ugostio i premijera Japana.

Vašington post ističe da gradske vlasti Njujorka izdvajaju dnevno 500.000 dolara za nadzor Trampove kule, gde živi njegova supruga Melanija sa sinom Baronom, što bi na godišnjem nivou bilo oko 183 miliona dolara.Tajna služba je odbila da navede koliko novca se izdvaja na obezbeđenje tokom putovanja predsednikove porodice.Podsećamo, Trampova imovina je procenjena na 3,7 milijardi dolara.

Potpredsednik Majk Pens najavioAMERIKA ĆE BITI UZ NATO I EUMajk Pens, potpredsednik SAD, poručio je na Bezbednosnoj konferenciji u Minhenu da će nova administracija podržati NATO i stati uz Evropu.U prvom značajnom spoljnopolitičkom obraćanju u ime administracije predsednika Donalda Trampa, Pens je upozorio saveznike u NATO-u da moraju pružiti pravičan doprinos kako bi podržali NATO, napomenuvši da mnogi „nisu na jasnom ili uverljivom putu“ ka tom cilju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track