RATNE SCENE U BRISELU Svedoci: Srušio se plafon, svuda je bilo krvi
Foto: Tviter/Conflict News

Prašina i dim

RATNE SCENE U BRISELU Svedoci: Srušio se plafon, svuda je bilo krvi

Planeta -
Posle eksplozija na aerodromu u Briselu nekoliko svedoka je otkrilo kroz kakav pakao su prošli.

Pričali su o prašini, dimu i "osećaju eksplozije koji vam prolazi kroz telo", prenosi Skaj njuz.

"Mogao sam da osetim kako se zgrada pomera. Bilo je i prašine i dima. Išao sam ka mestu na kojem se eksplozija dogodila i video ljude kako izlaze veoma ošamućeni i šokirani“, kaže njihov dopisnik Aleks Rosi.

"Znam da je to bila eksplozija jer sam bila u njihovoj blizini i ranije“, dodaje amerikanka Denis Brandt.

Kako kaže, osetila je eksploziju kroz svoje telo.

"Samo smo se gledali i ja sam rekla hajde da idemo ovim putem. To je jednostavno bio instinkt kako da se pobegne. Onda smo videli ljude kako trče ka nama i plaču. Znala sam da idem u pravom smeru i od svega toga“, ističe Denis Brandt.

Zek Muzon koji je stigao letom iz Ženeve 10 minuta pre prvog udara rekao je da je druga i glasnija eksplozija srušila plafon i pokidala cevi, "mešajući vodi sa krvlju žrtava".

"Bilo je užasno. Plafon je pao. Bilo je krvi svuda, povređenih, torbi. Šetali smo po ruševinama, po ratnom polju", kaže on.

U međuvremenu eksplozija je bilo i u metru i to na stanicama blizu zgrada EU, a novinar AP ističe da je video najmanje dvoje povređenih.

"Metro je napuštao Malbek stanicu kada se dogodila veoma glasna eksplozija. Izbila je panika, bilo je mnogo ljudi u metrou“, rekao je Aleksander Brans (32) dok je brisao krv sa lica.

(Skaj Njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track