REPORTAŽA IZ ALEPA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Ovo je mesto gde i deca mole ZA SMRT!
Foto: AP

Stravične posledice rata

REPORTAŽA IZ ALEPA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Ovo je mesto gde i deca mole ZA SMRT!

Planeta -

Ulaz u pobunjenički deo Sirije na severu zemlje označen je ogromnom belom Islamskom zastavom, piše tim novinara CNN-a.

U nastavku prenosimo deo njihove potresne reportaže.

"Provincija Idlib, zapadno od Alepa, je među poslednjim područjima na kojima još živi san o nezavisnoj Siriji. Nije jasno ko kontroliše to područje, jer nakon pada Alepa sve pobunjeničke grupe su se skupile na ovom području i nadmeću se za pozicije.

Ovo je Sirija, mesto gde nijedna meta nije zabranjena, bila to bolnica ili škola. Linije se prelaze bez posledica. Zverstva se čine, a niko ne odgovara za njih.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

To je mesto gde deca mole za smrt.

Većina dece je iz Alepa. U kampu se nalaze deca ružičastih obraščića i pocrvenelih noseva od hladnoće. U kampu su i naoružani ljudi, za zaštitu".

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

"Tokom poslednjih dana u Alepu, porodica Um Bilale selila se iz područja u područje, dok su režimske trupe ulazile u grad, a ruski vazdušni napadi uništavali čitave gradske četvrti. Njen je muž ranjen, a deca su nekim čudom preživela".

"Morala sam da spalim dečju odeću da ih ugrejem. Imali su dve vreće odeće, i morala sam ih spaliti jer je bilo toliko hladno", priseća se.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

"Halime al-Katib još uvek ne zna da li je ova situacija trajna. "Ko zna, možda će nam se dogoditi nešto gore od rata", govori kroz suze.

Već više od pet godina građanski rat u Siriji predstavlja niz tragedija i bezumnog ubijanja.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Sve slike i snimci nisu napravili baš nikakvu razliku, bez obzira na to koliko viralni postali. Ali obaveza je nastaviti pričati tu priču, iako se već duže vreme stiče utisak da to niko ne sluša", zaključuje CNN-ov tim.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track