Ritualno preskakanje beba: Ovo je sigurno najluđi običaj u Španiji (VIDEO)
Foto: Youtube

Ako može korida...

Ritualno preskakanje beba: Ovo je sigurno najluđi običaj u Španiji (VIDEO)

Planeta -

Preskakanje beba predstavlja glavnu zgodu godišnjeg festivala El Kolačo

Muškarci obučeni u đavolski crveno-žute kombinezone preskaču bebe poređane na dušeke? Da, ako ste u španskom selu Kastriljo de Mursija, piše Newsweek.rs.Preskakanje beba predstavlja glavnu zgodu godišnjeg festivala El Kolačo koji se održava u selu. Majke dobrovoljno poveravaju svoje bebe seoskim sportistima obučenim u đavole, kako bi preskakanjem deca bila ritualno pročišćena od "pra-greha".

Turisti koji se slučajno nađu u selu tokom ovog dešavanja najčešće reaguju veoma uznemireno kada vide da neko preskače dušeke sa uplakanim bebama.Poreklo običaja je nejasno, ali zna se da je tradicija stara vekovima.

Newsweek.rs Zaboravljeni "Holokaust ljubimaca": Dan kada su Britanci ubili 750.000 životinja (FOTO) Ova porodica hoda četvoronoške, ali ima za to dobar razlog (VIDEO) Antika koju ne poznajemo: Naučnici rekonstruisali farbu na drevnim statuama (FOTO, VIDEO) Jedan zvuk objašnjava evoluciju jezika: Ova univerzalna reč u svim jezicima znači isto I veliki i brz: Pogledajte kako izgleda najbrži kamion na svetu (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track