RODITELJI DŽIHAD DŽEKA BESNI NA BRITANSKU VLAST: Ne daju nam da mu pošaljemo novac za nove naočare
Foto: Youtube/Printscreen/Channel 4

Pridružio se islamistima

RODITELJI DŽIHAD DŽEKA BESNI NA BRITANSKU VLAST: Ne daju nam da mu pošaljemo novac za nove naočare

Planeta -
Roditelji engleskog džihadiste Džeka Letsa uhapšeni su pošto je policija otkrila njihov plan da pošalju novac svom sinu koji se bori za ISIS u Iraku.

Lets je čistokrvni Englez, odrastao u hrišćanskoj porodici, ali kada je napunio 18 godina poslao je poruku svojim roditeljima da ide na studije u Kuvajt.

Međutim, njemu Kuvajt i studiranje arapskog nije bilo ni na kraj pameti. Odmah je otišao u Irak gde je stao na prvu liniju fronta. Britanski mediji su mu odmah prišili nadimak - Džihad Džek. Posle se odselio u irački grad Faludžu, promenio ime u Ibrahim i oženio Iračanku s kojom je dobio i sina.Njegovi roditelji u Engleskoj su izvan sebe. U emotivnom razgovoru za televiziju, Sali i Džon Lets su priznali da su pali u stanje šoka kada su saznali gde im se sin nalazi, ali sada su ljuti na engleske vlasti koje im ne dopuštaju da Džeku pošalju novac u Irak.

Džihad Džek, Foto: Youtube/Printscreen
Džihad Džek, Foto: Youtube/Printscreen

"Meni je to neverovatno. Ne daju nam da mu pomognemo, da mu pošaljemo pokoju funtu... Ne razumem kako ne shvataju da ćemo pokušati da ga izbavimo iz tog pakla...", rekao je Džon koji je dodao da Džek ima opsesivno-kompulsivni poremećaj.

"Uopšte ne znamo gde je. Ali znamo da ima problema s vidom, a ja mu samo želim da mu pošaljem novac da kupi nove naočare. Jadnik ništa ne vidi, a koji roditelj bi odbio da pomogne svom detetu?

Otac novopečenog džihadiste otkrio je šta ga najviše muči.

"Bojim se da neće iz tog pakla izaći živ. To je najgori osećaj na svetu", rekao je Džon.

"Totalno smo bespomoćni. Naše dete je tamo, a niko ne želi da mu pomogne. Još je nesamostalan. Šalje nam poruke da je gladan, da mu je gadno i da ništa ne vidi. Jednostavno, ne razumem zašto nam ne daju da mu pomognemo...", rekla je Sali koja je uverena da Džek na Bliskom istoku nikome nije naudio.

"Pokažite mi neki dokaz da je nešto ružno napravio i ja ću prva da priznam da je terorista. Ne samo to, prva ću priznati i prva ću ga prijaviti", rekla je.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track