VOLSTRIT ŽURNAL Rusi bombardovali tajnu bazu CIA
Foto: Reuters

Međusobne optužbe

VOLSTRIT ŽURNAL Rusi bombardovali tajnu bazu CIA

Planeta -

Ruski avioni navodno su bombardovali tajnu bazu CIA u Siriji, blizu jordanske granice, prenose strani mediji. Sa druge strane, u Kremlju tvrde da nisu upoznati sa incidentom sa vazdušnim udarom na američku bazu.

Ovo pitanje se nalazi u delokrugu Ministarstva odbrane Rusije, rekao je novinarima pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Odgovarajući na pitanje da li Kremlj zna za ovaj incident, Dmitrij Peskov je odgovorio: "Ne, ne znam. I u ovom slučaju ne mogu da komentarišem novinske navode“.

Dmitrij Peskov, Foto: AP
Dmitrij Peskov, Foto: AP

"Opet, ovo pitanje treba uputiti Ministarstvu odbrane“, dodao je. Ranije su mediji saopštili da je ruska avijacija, navodno, bombardovala tajnu bazu u Siriji koju koristi američka vojska.

U skrovištu koje su ruski "suhoji" kasetnim bombama sravnili sa zemljom prošlog meseca, boravili su pripadnici američke i britanske vojske, tvrdi Vol strit žurnal.

Napad na tajnu bazu dogodio se 16. juna, ali se za njega saznalo tek sada. U bazi su boravili američki i britanski vojnici, koji su u trenutku napada bili u Jordanu. Dan pre napada, čak 20 od 24 britanskih specijalaca povučeno je iz baze, kao i njihove američke kolege.

Oni su uvek noću prelazili u susedni Jordan, zbog bezbednosnih razloga. U napadu su ubijena četvorica sirijskih pobunjenika, koji su ostali u bazi.

(Sputnik/wsj.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track