RUSKA TV ZVEZDA: Ubijen vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi
Foto: AP

Krvnik je mrtav!

RUSKA TV ZVEZDA: Ubijen vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi

Planeta -

Zlikovac je ubijen u američkom vazdušnom napadu na Raku.

"Abu Bakr al Bagdadi je ubijen u vazdušnom napadu koalicije na Raku petog dana Ramadana", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu neimenovane novinske agencije povezane sa terorističkom ID, prenosi Dejli miror.

Drugi izvor tvrdi da je Al Bagdadi umro u iračkom gradu Mosulu, drugom uporištu terorističke Islamske države.Oglasile su se i iračke snage bezbednosti: "Irački avioni pogodili su Al Bagdadijev konvoj koji se kretao ka Karbali da bi prisustvovao sastanku najvišeg rukovodstva terorističke ID".

Pre nedelju dana iračka televizija objavila je da je Al Bagdadi, za koga se verovalo da je opkoljen u Raki, povređen u vazdušnom napadu američke koalicije. Međutim, portparol te koalicije, pukovnik Kris Garver, kazao je da to ne može da potvrdi, podseća Miror.

Ova informacija tek treba da bude zvanično potvrđena, a treba podsetiti i na to da je Abu Bakr al Bagdadi u više navrata "ubijen" u medijima.

Ukoliko ta vest bude potvrđena, smrt Al-Bagdadija će predstavljati veliki udarac za džihadiste, ocenjuju britanski mediji

Vest o Al Bagdadijevoj smrti preneli su iranski državni mediji, kao i turski dnevni list "Jenis Safak".

(Dejli miror, TV Zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track