RUSKI PISCI U AMERICI MOLE: Ne počinjite rat sa Rusijom, svet će nestati u radioaktivnom pepelu!
Foto: Rojters

Šokantno upozorenje

RUSKI PISCI U AMERICI MOLE: Ne počinjite rat sa Rusijom, svet će nestati u radioaktivnom pepelu!

Planeta -

Grupa ruskih pisaca koji žive u SAD je napisala šokantno upozorenje u kome upozoravaju na potencijalne katastrofe koje se mogu desiti ukoliko dođe do rata između Rusije i SAD.

"Mi dolepotpisani Rusi koji živimo i radimo u SAD primećujemo s nervozom da se SAD i NATO nalaze na opasnom putu ka sukobu sa Rusijom i Kinom. Mnoge američke patriote poput Pola Krega Robertsa, Stivena Koena, Filipa Giraldija i Reja MekGoverna upozoravaju već neko vreme na Treći svetski rat, ali niko ih ne uzima zdravo za gotovo u masi medija koji karakterišu rusku ekonomiju i rusku vojsku kao veoma slabe", izveštava cluborlov.blogspot.rs.

"Međutim, mi koji znamo rusku istoriju i koji znamo kakvo je trenutno stanje u ruskom društvu i ruskoj vojsci ne možemo progutati te laži. Sada osećamo da je naša dužnost da upozorimo američki narod da ih lažu. Istina je da će SAD u slučaju rata sa Rusijom biti uništene, a mnogi od nas će biti mrtvi. Svaki put kada je Rusija bila napadnuta u istoriji, ona je izašla kao pobednik. Čak i kada bi Hitler danas napao Rusiju, on bi bio mrtav već posle 20-30 minuta, a njegovi bunkeri bi bili pretvoreni u kašu od strane nekog supersoničnog projektila lansiranog iz Baltičkog mora", pišu oni.

"Operativne sposobnosti nove ruske vojske su ubedljivo dokazale svoju uspešnost u nedavnom sukobu protiv ID, Al Nusre i drugih terorističkih organizacija u Siriji. Najnovija ruska oružja su nepredvidiva, nezaustavljiva i smrtonosna. Kada bi sutra izbio rat između SAD i Rusije, Amerika bi sigurno bila sravnjena sa zemljom.U najboljem slučaju, ostali bismo bez struje, bez interneta, bez nafte i gasa, bez autoputeva, aviona i GPS navigacije. Finansijski centri bi bili u ruševinama, a vlada ne bi funkcionisala ni na jednom nivu. Američke vojne snage širom sveta više ne bi imale podršku", nastavljaju.

Foto: AP
Foto: AP

"U najgorem mogućem slučaju, čitav američki kontinent bi bio prekriven slojem radioaktivnog pepela.Ne govorimo ovo zato što želimo da vas uspaničimo već samo navodimo ono što znamo. Ako Rusija bude napadnuta, ona neće posustati već će odgovoriti istom merom i uništiti SAD. Američko vođstvo je učinilo sve da dovede situaciju do ivice propasti. Kao prvo, antiruska politika je ubedila rusko vođstvo da je bilo kakva saradnja sa Zapadom uzaludna. Postalo je više nego jasno da će Zapad uvek podržati bilo koji pokret ili vlast koja je antiruska, bilo da su to ruski oligarsi koji ne plaćaju porez, osuđivani ukrajinski zločinci, vehabistički teroristi u Čečeniji itd. Sada kada se NATO, uprkos svojim prethodnim obećanjima, proširio na rusku granicu i postavio američke snage u baltičke države nedaleko od Sankt Peterburga, Rusi ne mogu više da se povlače. Oni verovatno neće napasti, ali neće se ni predati. Rusko vođstvo ima podršku od preko 80% naroda, a preostalih 20% veruje da je Rusija previše blaga prema delovanju Zapada", piše.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Međutim, činjenica je da je Rusija saterana u ćošak i da joj je preostalo samo da se brani. Niko ne može da joj oduzme to pravo. Rusija će pre ili kasnije morati da odgovori na provokacije, a to će biti varnica koja će pokrenuti rat. Za razliku od mnogih Amerikanaca koji rat smatraju uzbudljivom avanturom, Rusi mrze rat. Međutim, oni ne prezaju od njega ako im je to jedina opcija i spremni su na rat već godinama. Njihove pripreme su bile više nego efikasne za razliku od priprema u SAD gde je na milijarde dolara bačeno na precenjene programe poput F-35 aviona", nastavljaju ruski pisci.

"Iako ruska ekonomija jeste imala svojih problema usled niske cene energije, ona je daleko od propale, a rast se očekuje već sledeće godine. Činjenica je da bi rat između SAD i Rusije bio samoubistvo za obe strane. Postoji velika verovatnoća da bi on ubrzo mogao postati nuklearan, što bi moglo da ima katastrofalne posledice.Iako američki propagandisti tvrde drugačije, američki antibalistički raketni sistemi ne mogu da odbrane američki narod od ruskog nuklearnog napada, a Rusija može da pogodi mete u SAD sa dalekometnim nuklearnim, ali i konvencionalnim oružjem", piše.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Glavni razlog zbog koga su SAD i Rusija u sukobu je taj što SAD tvrdoglavo odbijaju da prihvate Rusiju kao jednakog partnera. Vašington se zadrto bori za to da bude jedini svetski lider, a SAD nezamenljiva nacija iako njihov uticaj i politika jenjavaju. Nastavak američkog globalnog vođstva je nešto što mnoge države, uključujući Rusiju i Kinu, više ne žele da trpe. Pre svega apelujemo na komandante američkih oružanih snaga da slede primer admirala Vilijama Felona koji nije želeo da započne rat sa Iranom. Znamo da niste suicidalni i da ne želite da umrete zbog svog ponosa. Molimo vas da se urazumite i da ne insistirate na ratu sa Rusijom", stoji u tekstu.

"Takođe apelujemo na američki narod da se mirno ali odlučno usprotivi bilo kom političaru ili partiji koja zagovara napadanje Rusije. Ne postoji objektivan razlog zbog kog bi SAD i Rusija trebalo da budu protivnici. Trenutni sukob je čist rezultat ekstremističkih pogleda neokonzervativnog kulta. Zahvaljujući njihovim naporima, milioni nedužnih ljudi su stradali u bivšoj Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, Pakistanu, Ukrajini, Jemenu, Somaliji i još mnogim drugim državama. Mi smo apsolutno i kategorički sigurni da Rusija nikad ne bi napala SAD niti bilo koju članicu EU i da ne postoji ruska pretnja niti ruska agresija. Takođe smo sigurni da Rusija neće posustati u slučaju napada, a to neće biti dobro po SAD. Osećamo da je naša dužnost da sprečimo potencijalnu nuklearnu katastrofu na tlu SAD.", zaključuju ruski pisci u svom tekstu.

Tekst su potpisali Evgenija Gurevič, Viktor Katsap, Dimitri Orlov i A. Revski.

(Webtribune.rs/paulcraigroberts.org)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track