Saudijci smanjili plate činovnicima za 20 odsto
Foto: AP

Kriza sve jača

Saudijci smanjili plate činovnicima za 20 odsto

Planeta -

Prekovremeni rad je ograničen na 25 do 50 odsto plate, a godišnji odmor na maksimalno 30 dana. Izutetak od ovih pravila su vojnici angažovani u Jemenu.

Saudijska Arabija planira da ministrima i ostalim državnim činovnicima smanji plate za 20 odsto kao još jednu od drastičnih mera štednje. Zaposleni u vladinim službama čine oko dve trećine svih zaposlenih što pokazuje na dubinu krize u ovoj naftom bogatoj zemlji. Prošle godine je Saudijska Arabija zabeležila deficit od skoro 100 milijardi dolara. Dodatno, i članovima Šure verskog već biće smanjne prinadležnoti za 15 odsto. Prekovremeni rad je ograničen na 25 do 50 odsto plate, a godišnji odmor na maksimalno 30 dana. Izutetak od ovih pravila su vojnici angažovani u Jemenu.Saudijska Arabija je predstavila plan da smanji svoju zavisnost od nafte i nazvala ga "Vižn 2030". Osnova plana je oživljavanje i veća uloga privatnog sektora i prihoda koji nisu vezani za naftu. Pročitajte još na portalu Newsweek:

​Ko je žena koja je rasturila Breda i Anđelinu, i kakve veze ima sa BIH?I to je moguće: Ovo je kamenje skuplje od zlataBritanski mediji pronašli još jednog "pravog" Džejmsa BondaOvaj krijumčar je dobrodošao u Siriji, a najviše mu se obraduju deca (VIDEO)Udaljavanje od vere: Zašto ljudi postaju neverujući?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track