SEĆATE LI SE FOTKE KOJA JE POTRESLA SVET: Ovako danas izgleda dečak koji je UMIRAO OD GLADI!

Dečak spasen sa ivice smrti

SEĆATE LI SE FOTKE KOJA JE POTRESLA SVET: Ovako danas izgleda dečak koji je UMIRAO OD GLADI!

Planeta -

Potresna sudbina - Dete je ostavljeno da umre jer su seljani mislili da je veštac. Pre par dana krenuo je u vrtić. Danas imamo čemu da se radujemo, kaže Anja Loven

LONDON - Anja Ringen Loven, humanitarka iz Danske, objavila je na Fejsbuku fotku dečaka kome je dala ime Houp, a koga je pre godinu dana u januaru spasla sigurne smrti!

Izgladnelog dečaka, koji je bio sav kost i koža, Anja je zatekla 30. januara 2016. godine kako luta po selu čiji su ga stanovnici ostavili da umre jer su tvrdili da je veštac i da se bavi vradžbinama.- Ova fotografija je snimljena tačno posle godinu dana. Houp je ove nedelje prvi put krenuo u vrtić - ponosno je napisala humanitarka na Na svom profilu na Fejsbuku objavljujući fotografiju na kojoj se vidi kako se sada veseli mališan u potpunosti oporavio.Anja je trogodišnjeg mališana našla na ulici i ponudila mu da pije vodu. Dečak je gotovo bio na samrti. Ona s mužem Davidom Emanuelom Umem u Nigeriji vodi sirotište za decu koju su porodice izopštile zbog sujeverja. Houp je bio izgladneo, pun crva i bolovao je od hipospadije.

- Spasilačka misija u selu Nsidibe Orok na severu zemlje je postala svetski poznata zahvaljujući ovoj fotografiji. Danas, posle godinu dana, imamo čemu da se radujemo - dodala je ova humana Dankinja.Nemački magazin Ooom je humanitarki dodelio nagradu kao najinspirativnijoj osobi u 2016. godini, ispred pape Franje i Baraka Obame, sada već bivšeg predsednika SAD.

- Anja je naišla na izgladnelo dete i pokazala je da je ljudsko biće. Postala je inspiracija za milione ljudi širom planete. Njeni nesebični napori da se spasu napuštena deca u Nigeriji daju nam nadu i ohrabrenje - rekao je Georg Kindel, glavni i odgovorni urednik magazina.Mališan Houp sada dobija svu potrebnu ljubav u sirotištu, gde živi sa još petoro napuštene dece koja su spasena.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track