SEĆATE LI SE SIRIJCA KOGA JE SAPLELA SNIMATELJKA: Ceo život mu se iz korena promenio!
Foto: Reuters 17 Sep 2015

Sudbina

SEĆATE LI SE SIRIJCA KOGA JE SAPLELA SNIMATELJKA: Ceo život mu se iz korena promenio!

Planeta -

Početkom septembra prošle godine, svet je ostao zgrožen potezom mađarske snimateljke koja je saplela sirijskog izbeglicu dok je u rukama nosio sina.

Tako su svi čuli za Osamu Abdula Mohsena kome se zahvaljujući tom događaju život preokrenuo. Ubrzo mu je stigla neverovatna ponuda iz Španije da trenira jedan lokalni klub.

Foto: AP
Foto: AP

Mohsen je proslavljeni sirijski fudbalski trener koji je zajedno sa svojom porodicom pobegao iz sirijskog grada Deir ez-Zoa i preko Turske stigao do Mađarske gde ga je Petra Laslo udarila nogom nakon što je pokušao da pobegne iz izbegličkog kampa. Španci su mu ponudili posao, ali i dom na periferiji Madrida. On je ovu ponudu, naravno, prihvatio. Osama danas živi sa svojim sinovima - Zaidom (8) i Muhamedom (17).

"Moram da se opustim, umoran sam", kaže on i dodaje da dnevno ima zakazana i po tri intervjua jer je postao svojevrsna zvezda.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ipak, Mohsenu medijska pažnja nije pomogla da se sjedini sa ostatkom svoje porodice, iako je podneo sve papire koji su bili neophodni kako bi aplicirali za vize.

Njegova supruga i još dvoje dece smešteni su u Mersinu na jugu Turske. On je sa svoja dva sina uspeo da se skući u Španiji, ali nedostaju još tri člana porodice.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iako je Mohsen zahvalan na svom novom životu, ne može da izbegne činjenicu da se trenutno nalazi u privremenom smeštaju."Stan je lep, ali je ukrašen sitnicama i uspomenama drugih ljudi", kaže on.Mohsen se i dalje muči sa španskim jezikom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ipak, deca su mu se dobro snašla u školi, pa mi njemu pomažu u učenju jezika. Uprkos svim jezičkim poteškoćama, Mohsen svoju budućnost vidi u Španiji.Ljubav prema fudbalu im je uteha dok čekaju vesti o ostatku porodice. Muhamed igra fudbal u lokalnom timu, dok je Zaid išao do stadiona Real Madrida kako bi se rukovao sa Kristijanom Ronaldom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track