SEKSI, ALI NE I PAMETNE: Kanađanke krijumčarile kokain pa sve objavile na Instagramu
Foto: Printscreen Instagram

Bilo je lepo dok je trajalo

SEKSI, ALI NE I PAMETNE: Kanađanke krijumčarile kokain pa sve objavile na Instagramu

Planeta -

Na poslednjoj stanici krstarenja australijska policija dočekala je dve Kanađanke koje su su svoj krijumčarski put marljivo beležile na Instagramu i kod njih pronašla kokain vredan 30 miliona američkih dolara.

Melina Roberž i Isabel Lagas, protekla dva meseca provele su krstareći na "Princezi mora" (Sea princess), kruzeru s više od 2.000 putnika koji kreće iz Velike Britanije i posle brojnih satnica, završava plovidbu u Sidneju, a jedna karta košta 20.000 dolara.

Ali kada su konačno došle na odredište, dočekala ih je austrijlska savezna policija, carina i naravno, psi za pretraživanje.

Posle opsežne pretrage našli su 95 kilograma čistog kokaina u prtljagu Andrea Taminea (63), Isabel Lagas (28) i Meline Roberž (22). Svo troje su uhapšeni, i ako ih osude čeka ih doživotna robija.

Policija je objavila kako je to najveća zaplena droge na brodu ili avionu i kako je akcija sprovedena u saradnji s kanadskom i američkom policijom. Ali osim prilično neprijatnog poslednjeg dana, devojke su u krstarenju uživale.

Na Fejsbuku su marljivo beležile kako piju iz kokosa u Francuskoj Polineziji, šetaju Čileom, piju čaj u Irskoj…

Ako je suditi prema fotografijama koje su postavile na Instagram, dve uhapšene devojke - 28-godišnja Isabel i 22-godišnja Melina, uspele su se sjajno da se zabave na svom krijumčarskom putovanju.

Vlasti u Australiji još nisu utvrdile kako je troje optuženih povezano niti kada i kako je droga prebačena na brod.

(Star)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track