SILOVALI JE NA ODMORU Organizatori putovanja: Žao nam je, može manikir i masaža kao uteha?
Foto: Shutterstock

Odmor iz snova se pretvorio u pakao

SILOVALI JE NA ODMORU Organizatori putovanja: Žao nam je, može manikir i masaža kao uteha?

Planeta -

Džordžina Mortajmer (45), doktorka iz Engleske, ispričala je kako su je zverski silovali tokom 'odmora iz snova' na Karibima, a zatim joj je agencija koja je organizovala odmor ponudila manikir i masažu kako bi je razveselili.

Mortajmer tvrdi kako se incident dogodio svega nekoliko sati po dolasku na ostrvo, a napadač je ušao u njenu sobu u jednoj od iznajmljenih vila. Ova majka dvoje dece sada je odlučila da tuži organizatore putovanja i čoveka koji im je iznajmio vile zbog nemara.

"Probudila sam se vezana, a onda sam shvatila da me je silovao potpuni stranac. Bila sam na smrt prestrašena i zaista sam mislila da ću umreti. Naravno da sam bila tužna, ači učiniću sve što mogu kako se ovakve stvari ne bi događale drugim ženama", ispričala je hrabra žena koja nije želela da ostane anonimna.

Najviše ju je ipak šokirala agencija koja je organizovala ovo putovanje. Reč je o tzv. ženskom odmoru, odnosno školi jedrenja organizovanoj samo za žene.

"Nisu mi dali ključ od sobe, ali u toj vili odsela su i dva instruktora, pa sam shvatila da će ulazna vrata biti zaključana u toku noći. Kada sam se probudila videla sam to čudovište koje me je napalo i zaista sam mislila da će me ubiti. Toliko me je davio da sam jedva mogla da dišem, a kamoli vrisnem. Mislila sam na svoju decu i rekla samoj sebi: nemoj da umreš. Samo sam mirno ležala jer sam smatrala ako mu se opirem - sigurno će me ubiti. Pakao je trajao nekih 15 minuta, a onda je neko pokucao na vrata i napadač je pobegao", ispričala je nesrećna žena.

Kaže kako su joj iz kompanije čak savetovali da o tome ne priča drugim ženama kako ih ne bi uznemiravala. Takođe, ponudili su joj da jednu noć prespava u hotelu o njihovom trošku, ali odmah su je upozorili da drugu noć nemaju nameru da plate. Kada se vratila u Englesku saznala je da to nije prvi slučaj silovanja u tom odmaralištu. Pisala je agenciji nadajući se da će barem dobiti povrat novca, ali usledio je novi šok.

"Prvo su mi posle tri nedelje poslali marketinški materijal, a kad sam se ponovno žalila odgovorili su mejlom u kome mi nude masažu i manikir u lokalnom salonu za uepšavanje. Kao, to bi trebalo da me razveseli", govori Mortajmer.

Kako iz turističke agencije očigledno misle da je to dovoljna naknada za silovanje, Mortajmer je odlučila da pravdu potraži pravnim putem i unajmila je advokata koji će celu priču sada preseliti u sudnicu.

(Jutarnji/ Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track