SIN NEKADAŠNJEG NACISTIČKOG VOĐE PORUČUJE: Ne verujte nama Nemcima! Mi smo narod bez empatije
Foto: Youtube Printscreen

Upozorenje

SIN NEKADAŠNJEG NACISTIČKOG VOĐE PORUČUJE: Ne verujte nama Nemcima! Mi smo narod bez empatije

Planeta -

"Nemačka bi mogla da se vrati autoritarnim metodama ako se ekonomski uslovi u Evropi pogoršaju", tvrdi sin Hansa Franka, glavnog guvernera Poljske za vreme Drugog svetskog rata, poznatog i pod nadimkom "Koljač Poljske".

Niklas Frank kaže da prezire svog oca zbog zločina koje je počinio dok je bio generalni guverner Poljske od 1939. do 1945. godine. On danas putuje Nemačkom i drži govore o svom ocu i nasleđu nacističkog vremena. Hans Frank je osuđen za ratne zločine i zločin protiv čovečnosti na suđenju u Nirnmbergu, te je pogubljen 1946. godine.

Nacionalista koji ne veruje Njemačkoj

"Ja volim Nemačku. Volim kad smo svetski prvaci u fudbalu. Nacionalista sam. Svidelo mi se kada je Merkelova rekla da ćemo primiti izbeglice. Ali to se sada promenilo, videli ste, glas većine je bio kao da se opet radi o Jevrejima. Ta močvara dolazi", rekao je Niklas.

Kad su ga novinari upitali da li stvarno toliko nema poverenja u Nemačku, odgovorio je potvrdno.

"Sve dok je naša ekonomija sjajna i dok imamo novca, društvo je vrlo demokratsko. Ali, kada bismo imali pet do deset godina teških ekonomskih problema... močvara je jezero, ali je i more i opet će progutati sve", poručio je u razgovoru za BBC.

(index.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Čije obaveštajne službe stoje iza širenja velikoalbanskih ideja ?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track