SKANDAL NA AERODROMU U FLORIDI! Carinici maltretirali Muhameda Alija!
Foto: Profimedia

Incident

SKANDAL NA AERODROMU U FLORIDI! Carinici maltretirali Muhameda Alija!

Planeta -

Imigracioni službenici dva sata ispitivali sina legendarnog boksera, koji se zove isto kao i otac, zato što ima muslimansko ime

Carinici na aerodromu u Floridi maltretirali su Muhameda Alija Džuniora, sina legendarnog američkog boksera, i njegovu majku Kalilu Kamačo Ali samo zbog toga što imaju muslimanska imena.

- Muhamed Ali (42) i njegova majka Kalila, druga supruga slavnog boksera, doputovali su na aerodrom Fort Loderdejl sa Jamajke. Imigracioni zvaničnici su ih izdvojili iz grupe zbog imena koja su im zvučala arapski - rekao je Kris Mančini, porodični advokat.Carinici su Kalilu pustili čim im je pokazala fotografiju sa svojim pokojnim suprugom, od koga se razvela 1977. Međutim, Muhamed Ali Džunior nije imao fotografiju sa ocem, pa su ga ispitivali skoro dva sata, neprestano ponavljajući: „Zašto imaš takvo ime? Da li si musliman?“ Kad im je rekao da jeste, oni su ga ispitivali gde je rođen i kakve religijske stavove ima. Nije pomoglo ni to što je rođen u Filadelfiji 1972. i što od rođenja ima američko državljanstvo.- Ovo je rasno profilisanje ljudi. Porodici Ali jasno je da je ovo pokušaj zabrane ulaska muslimanima u SAD - rekao je Mančini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track