SKUPO IH KOŠTALO IZBACIVANJE PUTNIKA: Akcije američke aviokompanije se SUNOVRATILE
Foto: Twitter/Matta Abraham

Gubitak skoro milijardu dolara

SKUPO IH KOŠTALO IZBACIVANJE PUTNIKA: Akcije američke aviokompanije se SUNOVRATILE

Planeta -

Vrednost američke aviokompanije Junajted erlajns sunovratila se nakon skandala sa brutalnim i sramotnim izbacivanjem putnika sa njihovog leta.

Nakon što se na videosnimku pokazao okrvavljeni i izbezumljeni putnik kog policajci i službenici aviokompanije nasilno izbacuju iz aviona samo zato što je let prebukiran, kapitalizacija komapnije na tržištu, odnosno vrednost njenih akcija, pala je za više od 750 miliona dolara.

"Akcije Junajted Erlajnsa su dobile premeštaj", našalio se jedan tviteraš, misleći se na njihov pad.Trenutna vrednost aviokompanije je 21,7 milijardi dolara, javlja Gizmodo.

Putnik koji je izbačen iz aviona je 69-godišnji kinesko-američki lekar Dejvid Dao. Pre nego su ga doslovno odvukli iz aviona, policajci su, slučajno ili namerno, zabili Dau lice u rukohvat i povredili ga. Na snimci koju je objavila putnica iz aviona vidi se Dao kako, okrvavljen i u šoku, ponavlja: "Samo me ubijte".

Kako javlja BBC, putnik je takođe vikao: "Izabrali ste mene jer sam Kinez". Vest je posebno odjeknula među kineskim korisnicima na kineskim društvenim mrežama. Hiljade Kineza izražavaju svoj šok i bes na stranici Sina Veibo, gde je vest o incidentu dobila više od 95 miliona pregleda.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja