SMRTNA KAZNA ZA MONSTRUMA: Radio za policiju, krvoločno ubio na desetine devojčica i žena
Foto: Printscreen YT

Bežao od '80ih

SMRTNA KAZNA ZA MONSTRUMA: Radio za policiju, krvoločno ubio na desetine devojčica i žena

Planeta -

Jedan od najgorih serijskih ubica u istoriji SAD, Loni Frenklin, osuđen je na smrtnu kaznu.

Frenklin, poznat pod nadimkom "The Grim Sleeper"( Namrgođeni spavač) osuđen je zbog ubistva deset žena u razdoblju između 1985. i 2007 godine na području Los Anđelesa. Policija sumnja da je odgovoran za još najmanje 15 ubistava koje nisu uspeli da dokažu na suđenju.

Frenklin je bivši đubretar koji je u jednom trenutku čak radio kao mehaničar za policijske snage Los Anđelesa, a njegove mete bile su one žene kojima niko nije mogao ili nije hteo da pomogne, zavisnice od teških droga i prostitutke.

Svoje žrtve, u rasponu između 15 i 35 godina, Frenklin je ili upucao ili zadavio, a njihova tela bi bacao u uličice blizu svoje kuće.

Tokom presude, Frenklin je ćutao, dok su porodice žrtava posle presude plakale, a neki uzviknuli "Hvala Bogu" i "Amin".

"Moja želja je da provede ostatak svojih dana u ćeliji, koja će biti njegova vreća za smeće", rekla je majka jedne od žrtava.

Razlog zašto je Frenklin toliko dugo bežao policiji je prava epidemija zavisnosti o krek na području Los Anđelesa 80-ih i 90-ih godina, kao i činjenica da je tada na tom području bilo još troje aktivnih serijskih ubica. Frenklin je napokon uhapšen 2010. godine kada je njegov DNK pronađen na jednoj od žrtava.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja