ŠOKANTNO PREBIJANJE KONOBARICE U NICI: Tukli je jer služi alkohol tokom Ramazana
Foto: Thinstock

Stravično

ŠOKANTNO PREBIJANJE KONOBARICE U NICI: Tukli je jer služi alkohol tokom Ramazana

Planeta -

Mlada muslimanska barmenka pretučena je u baru u franuskoj Nici zbog toga što je služila alkohol svetog muslimanskog meseca Ramazana.

"Bila sam sama u baru kada su dva prolaznika upala. Oni su pokazali na bocu alkohola na šanku, a jedan od njih mi je rekao na arapskom da bi trebalo da se stidim što služim alkohol tokom Ramazana", rekla je ona za francuski Nouvel Obs.

Jedan od dvojice joj je tada pripretio rečima: "Da sam Bog, sad bih te obesio."

Oni su otišli, ali jedan od njih se vratio ubrzo i pretukao ženu, udarajući je po licu i oborivši je na zemlju.Napad je snimljen bezbednosnim kamerama i prijavljen policiji.

Žrtva je dobila gomilu modrica, i ostala je u potpunom šoku.

"Služenje alkohola ne znači da ne pratim svoje [verske] dužnosti. Radim to zato što sam konobarica. U Tunisu, ja radim isti posao i nisam imala nikakvih problema", rekla je ona.

"Ne mogu da verujem da sam u Francuskoj, zemlji slobode, mogla biti napadnuta ovako", rekla je barmenka.Ljudi koji su je napali su identifikovani, ali do sada nisu uhapšeni.

To nije prvi takav incident u Nici. Pre dve godine, jedna pekara je demolirana pošto je njen vlasnik bio smatran za "lošeg muslimana" jer je prodavao hranu koja sadrži svinjetinu.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja