SPREMA ŽESTOK UDAR NA ISLAMSKU DRŽAVU: 13 razloga zašto bi Tramp bio najbolji predsednik SAD!
Foto: AP

Republikanski kandidat

SPREMA ŽESTOK UDAR NA ISLAMSKU DRŽAVU: 13 razloga zašto bi Tramp bio najbolji predsednik SAD!

Planeta -
Donald Tramp, američki biznismen i direktor Tramp Organizacije koja se uglavnom bavi nekretninama u SAD, prošle godine objavio je kandidaturu za Republikanskog predsednika SAD.

Od tada traje njegova borba za glasove. I ako se po jutru dan poznaje on je jedan od glavnih kandidata da zauzme mesto u Beloj kući.

Evo zašto Amerikanci smatraju da bi on bio sjajan predsednik SAD.

1. Tramp veruje u američku izuzetnost i posebnost. Posvećen je obrazovanju i zahteva visoke standarde u svemu. Uostalom poznat je po tome što će otpustiti svakoga ko nije u skladu sa njegovim visokim standardima. Za Trampa je jedna od ključnih stvari - efikasnost.

2. Milijarder planira da podigne veliki zid na južnoj granici. Da, između SAD i Meksika. I to nije sve. Planira da čitavu izgradnju zida naplati Meksiku.

"Planiram da odmag prekinem Obaminu nezakonitu izvršnu naredbu o imigraciji", rekao je svojevremeno Tramp.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

3. Niko neće snažnije udariti na ISIS od Donalda Trampa. Posebno što džihadisti uzimaju za sebe veliki deo Bliskog istoka i tako se bogate. Čak su počeli da se bave i gradnjom hotela pa su i tu direktni protivnici njujorškom milijarderu.

Foto: AP
Foto: AP

4. Tramp je samouveren, ima snažnu ličnost koja je pogodna za bavljenje politikom. Za razliku od ostalih političara koji imaju tendenciju da budu pod uticajem lobista i drugih specijalnih interesa, Tramp ima svoje lične specijalne interese a malo je verovatno da bi tu moć dao bilo kome drugom osim sebi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Donald Tramp je ekstremno bogat, a njegova karijera govori da ume da napravi uspešno poslovno carstvo. Americi koja ima trilione dolara duga, ovo je možda čovek koji može da preokrene situaciju nabolje.

Foto: Beta AP
Foto: Beta AP

6. Lojalnost Donalda Trampa biće usmerena samo na SAD i Amerikance, a ne na neku političku partiju, specijalne interesne grupe ili neke strane faktore. Pogledajte njegov slogan - "Da Amerika bude ponovo velika."

Foto: AP
Foto: AP

7. Zalaže se za slobodno preduzetništvo i jaku vojsku. Posebno naglašava svoju sposobnost da postigne uspeh, da se stvari završe na vreme i razumevanje finansija.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

8. Tramp je neosporno veliki pregovarač. Kada pogledate unazad videžete da je i više nego sposoban da se bavi kompleksnim poslovima kao i da ubedi širok spektar kompanija, investitora da urade ono što on želi i da rade sa njim u postizanju njegovih ciljeva.

9. Uprkos njegovim poslednjim izjavama on je čovek koji nije rasista. Amerikanci se nadaju da bi kao predsednik mogao da smanji tenzije između policije i afroamerikanaca.

Foto: AP
Foto: AP

10. Tramp nije politički korektan. On se ne plaši da kaže šta misli. Ako ima problem sa vama rećiće vam to u lice. Bilo bi dobro da u Beloj kući sedi političar sa tim nivoom transparentnosti u obraćanju.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

11. Milijarder je jednom izjavio da će sam, jednom rukom zaustaviti Iran da ne napravi nuklearno oružje. Nismo baš sigurni u to 100 odsto... Ali to je Tramp. Sve je moguće.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

12. Amerikanci se pomalo i šale (ili možda i ne) smatraju da ako bude fokusiran na posao u Beloj kući manje će se pojavljivati u svom rijalitiju "Šegrt" - što bi kako kažu dovelo konačno do prekida emitovanja.

13. Zato što je tako rekao.

"Ja ću biti najbolji predsednik koga je Bog stvorio. Vratiću naše poslove iz Kine, japana, Meksika i iz mnogih drugih mesta. Vratiću naš novac. Nažalost, američki san je mrtav. Ali ako budem izabran, ja ću ga obnoviti - biće veći, bolji i jači nego ikad. I učinićemo da Amerika bude ponovo velika."

Foto: AP
Foto: AP

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track