SPREMNE ZA NOSAČ: Prostitutke iz Srbije navalile na mornare iz SAD
Foto: Profimedia

Dočekale američki nosač aviona

SPREMNE ZA NOSAČ: Prostitutke iz Srbije navalile na mornare iz SAD

Planeta -
U Hrvatsku uplovio ponos Amerikanaca, ratna tvrđava „Hari S. Truman“ sa 5.000 ljudi, što je podstaklo prijateljice noći da to iskoriste i dobro zarade. Očekuje se da će po susretu dobijati i do 500 evra

ZAGREB - Američka ratna tvrđava, nuklearni nosač aviona „Hari S. Truman“, na kom se nalazi 5.000 mornara i čija je nosivost do 85 vojnih aviona i dvadesetak helikoptera, juče ujutru je uplovila u Brački kanal i usidrila se na oko dva kilometra od splitske gradske luke, gde će, u sklopu posete Hrvatskoj, boraviti do 9. decembra.Na usluziDolazak jednog od ponosa mornarice SAD, koji je u sastavu američke Šeste flote sa sedištem u Napulju u Italiji, izazvao je pravu uzbunu u Hrvatskoj, ali i regionu. Naime, osim što su hrvatski ugostitelji to videli kao sjajnu priliku da se dokopaju kog dolara više, i prostitutke iz celog regiona pohrile su u Split. Tako je u hrvatske medije procurila informacija da je jedan crnogorski makro već organizovao specijalnu grupu dama iz Srbije i Crne Gore koje će se naći na usluzi američkim mornarima.- Amerikanci su poznati po tome da gde god idu žele da iskušaju lokalni „talenat“ - rekao je Splićanin Danijel kad su ga upitali da li su prijateljice noći zaista preplavile njegov grad.Pristizanje stranaca uvek je i razlog za povećanje cene usluga najstarijeg zanata, pa se očekuje da bi devojke u Hrvatskoj ovih dana mogle da zarade i 500 evra po susretu.- Ove i prošle godine u Dalmaciji je razbijeno nekoliko lanaca prostitucije, pa je verovatno to razlog „uvoza“ prostitutki iz komšiluka - podseća hrvatski Jutarnji list.Međutim, veruje se da njihovo prisustvo ne raduje mnogo hrvatske prijateljice noći koje su izmakle hapšenjima u prethodnom periodu i sada takođe očekuju dobru zaradu od Amerikanaca.- Mi smo pristojne devojke za pristojne momke, a za te prostitutke ne znam, nisam ih upoznala - kazala je kratko jedna od njih po imenu Dolores.O pitanju cvetanja prostitucije zbog dolaska ratne tvrđave iz SAD izjasnio se i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.- Mornari mogu da traže šta hoće, a mi ćemo im pružiti šta možemo po zakonu i šta mislimo da je primereno. A mornari ko mornari, prilagodiće se - naveo je Baldasar.

Ugostitelji oduševljeni

Inače, i ugostitelji iz Splita već trljaju ruke zbog posetilaca iz Amerike.- Veoma smo uzbuđeni, ubrzano učimo engleski i trudimo se da zabavni program prilagodimo novim gostima - rekao je Petar Trivija, ugostitelj iz Splita.I Splićanin Ante Bradarić ima velika očekivanja.- Mi ćemo ih spremno dočekati s domaćim specijalitetima koje sigurno nikada nisu probali - naglasio je Bradarić.Hrvatsko ministarstvo odbrane ocenilo je da je poseta nosača aviona „Hari S. Truman“ Hrvatskoj potvrda bliskih odnosa te zemlje i SAD.

Analitičari o brodu iz SADPOKAZUJU RUSIMA DA DOMINIRAJU NA JADRANUNosač aviona „Hari S. Truman“ isplovio je iz američke baze u Norfoku 16. novembra i Split mu je usputna luka na putu za Persijski zaliv, gde bi trebalo da pruži podršku francuskim snagama u borbi protiv ekstremista IS u Siriji. Međutim, pojedini analitičari veruju da je dolazak prave vojne tvrđave u SAD zapravo poruka ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da Amerika definitivno dominira u Jadranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track