SRBIN SE SNAŠAO: Rod Blagojević svira rok u ćuzi!
Foto: AP

KAO RIBA U VODI

SRBIN SE SNAŠAO: Rod Blagojević svira rok u ćuzi!

Planeta -

Propevao iza rešetaka, ali stvarno. Bivši guverner i veliki fan Elvisa Prislija u zatvoru je naučio da svira gitaru i peva, pa je osnovao bend Zatvorski rokeri

ČIKAGO - Bivši guverner Ilinoja Rod Blagojević (56), osuđen na 14 godina robije zbog korupcije, u zatvoru se snašao kao riba u vodi - podučava zatvorenike, ali im i svira na uvce.Kao fan Elvisa Prislija, Srbin je u zatvoru naučio da svira gitaru, pa je, inspirisan hitom „Jailhouse Rock“ („Zatvorski rok“), osnovao bend Zatvorski rokeri.Nastupi za praznikDa Rodu Blagojeviću, koga rođaci zovu Milorad, iza rešetaka nije loše, izneo je njegov advokat Leonard Gudmen, koji je od suda tražio smanjivanje kazne.- Bivši guverner u zatvoru unapređuje sebe. Čini sve što može da pomogne drugim zatvorenicima. Podučava ih istoriji, ali i drugim predmetima. Iza rešetaka je naučio da svira gitaru i peva, pa su on i muzičar Erni B. napravili bend Zatvorski rokeri i nastupali na diplomskim svečanostima, kao i na proslavama Četvtog jula - rekao je Gudmen.On je dodao da je nedavno Erni B. izašao na slobodu, pa je bend rasformiran.Inače, kad je Rod krenuo u zatvor 2012, tražio je da mu dozvole da ponese i statuu Elvisa u prirodnoj veličini. Nisu mu dozvolili, pa je statua prodata.Vežba- Zatvorenici poštuju Blagojevića i zovu ga Guverner. Fin je prema svima. Nikada se nije postavio kao da je bolji od nas narko-dilera. Jednom na času matematike nešto je pogrešno sračunao, pa se okrenuo i rekao nam: „Momci, zapamtite moju grešku. Ako sam ja mogao da postanem guverner, neki od vas bi mogli da postanu i predsednici“ - napisao je jedan od zatvorenika, dodajući da su učionice prepune kad Rod drži predavanja o istoriji.Inače, Blagojević dane provodi trenirajući - svakog dana trči bar jedan sat i u teretani vežba čak nekoliko sati. Prema postojećoj presudi, iz zatvora ne može da izađe pre 2024.

Seda kosaNEMA VIŠE FARBEInače, Rod Blagojević je bio poznat po crnoj kosi, ali fotografije iz zatvora pokazuju da je sad sed. Bivši guverner je godinama farbao kosu, ali je farba zabranjena iza rešetaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track