SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD: FSB zaustavio ukrajinske agente na Krimu
Foto: Printscreen YouTube

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD: FSB zaustavio ukrajinske agente na Krimu

Planeta -

Pripadnici ruske tajne službe FSB sprečili su teroristički napad na Krimu koji je pokušala da izvede obaveštajna agencija ukrajinskog ministarstva odbrane.

Tajna služba pri Ministarstvu obrane Ukrajine spremala je napad na ključne infrastrukturne tačke na poluostrvu, saopšteno je danas.

Grpa Ukrajinaca otkrivena je u gradu Armjansku na severnom delu Krima u blizini sa Ukrajinskom granicom u specijalnoj akciji FSB proteklog vikenda, rekli su izagencije i dodali da je došlo do pucnjave prilikom hapšenja terorista. U razmeni vatre jedan oficir FSB je izgubio život.

20 eksplozivnih naprava napravljenih u kućnoj radinosti i više od 40 kila TNT eksploziva, kao i municija i oružje, pronađeni su na mestu događaja.

"Državljani Ukrajine i Rusije koji su pomagali u pripremanju ovih terorističkih napada su uhapšeni. Oni upravo daju izjavu u kojoj to priznaju", glasi deo saopštenja ruske službe.

"Snage lojalne Kijevu obezbedile su borbena vozila koja su pružala podršku grupama s ukrajinske strane", navodi se u saopštenju FSB, a otkrivena je čitava mreža ukrajinskih agenata koji uz pomoć pojedinih stanovnika, Rusa i Ukrajinaca, podrivaju vlast na Krimu.

Prema navodima iz saopštenja, jedan od organizatora napada je ukrajinski državljanin Jevgenij Panov, zaposlen u obaveštajnom sektoru ukrajinskog Ministarstva odbrane.

S druge strane, Ministarstvo je negiralo tvrdnje FSB-a da su ukrajinski specijalci pokušali oružani napad na teritoriju Krima, navodi Tas, pozivajući se na današnji izveštaj agencije Rojters. Rusija je 2014. godine pripojila poluostrvo Krim svojoj teritoriji posle održanog referenduma.

(RT/EKP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track