ŠTA JE SLEDEĆE? Belgija odobrila eutanaziju fizički zdrave devojke jer je depresivna!
Foto: Profimedia

Stravično

ŠTA JE SLEDEĆE? Belgija odobrila eutanaziju fizički zdrave devojke jer je depresivna!

Planeta -
Belgijski zakon dozvoljava "ubistvo iz milosrđa" ne samo onima koji pate od neizlečive bolesti, nego i onima za koje je život nepodnošljiva patnja - čak i deci!

BRISEL - Belgijski lekari nameravaju da ubiju potpuno zdravu 24-godišnju devojku tako što su joj odobrili eutanaziju jer je muče "samoubilačke misli" iako je fizički potpuno zdrava!

Međutim, belgijski zakon odobrava "ubistvo iz milosrđa" i u slučajevima kad "život predstavlja neizdrživu patnju": a ne samo kad ljudi traže eutanaziju jer su neizlečivo bolesni. To je slučaj i sa Lorom: ona se od depresije leči od 21. godine i tvrdi: "Život, to nije za mene". Lekari se očito slažu.

Lora je ispričala da od detinjstva veruje da mora da umre, da su je roditelji začeli slučajno, bez namere da imaju dete, i da jj je otac pio. Odgajili su je divni baka i deka, za koje kaže da su joj dali "bezbednost, mir i strukturu života", ali njoj to nije bilo dovoljno. Kad je imala šest godina, uzela je napunjenu pušku i uperila je u svoju glavu.

"Da sam znala kako će mi biti kasnije, sigurno bih povukla okidač", kaže ona. Danas planira svoju sahranu i smišlja šta će napisati u poruci majci i baki mada datum njene smrti još nije dogovoren.

U Evropi je Holandija prva posle Hitlerove Nemačke legalizovala eutanaziju, a zatim je to uradila i Belgija. U protekloj deceniji broj "ubistava iz milosrđa" je u dramatičnom usponu i smrt eutanazijom danas čini čak 2 odsto smrtnih slučajeva u Belgiji.

Belgija je u februaru legalizovala čak i eutanaziju dece - ne samo bolesne od neizlečivih bolesti, nego i u slučaju da im je život nepodnošljiva patnja! Kod odraslih to stoji ovako: blizance Marka i Edija Verbesema (45) lekari su ubili u decembru 2012. na zahtev blizanaca - saznali su da bi mogli da oslepe!

Prošle godine eutanaziran je transseksualac (osoba koja doživljava sebe kao zarobljenu u telu suprotnog pola) Nensi Verhelst (44) zato što je osećao da je postao monstrum jer mu je operacija promene pola pošla po zlu.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track