ŠTA NAS NE UBIJE, ČINI NAS JAČIM: Medvedev izjavio kako su sankcije pomogle Rusiji da se razvije
Foto: AP

Prkosno

ŠTA NAS NE UBIJE, ČINI NAS JAČIM: Medvedev izjavio kako su sankcije pomogle Rusiji da se razvije

Planeta -

Ono što nas ne ubije čini nas jačim - premijer Rusije Dmitri Medvedev tvrdi da je zemlja napredovala uprkos sankcijama i padu cena nafte.

Sankcije i niske cene nafte više nikoga ne plaše, ruska ekonomija naučila je da okrene situaciju u svoju korist ulaskom u borbu za liderstvo na domaćem i stranom tržištu, izjavio je Medvedev.

Moskva (Foto: Shutterstock)
Moskva (Foto: Shutterstock)

„Nastavili su da nas pritiskaju sankcijama… I nafta je bila jeftina… Ali mi smo naučili da iskoristimo situaciju kada smo ušli u konkurentsku borbu za liderstvo na domaćem i inostranom tržištu. Danas ne postoje izazovi koji nas zastrašuju, naprotiv, oni nam daju podsticaj za razvoj“, istakao je Medvedev.

„Naša privreda se razvija uprkos činjenici da su razne strane prognozirale katastrofu, uključujući i sa druge strane okeana. Čak i oni kojima teško da se naša zemlja sviđa mogu da vide napredak“, dodao je ruski premijer.

Rusija je pogođena krizom koja je počela početkom 2015. godine nakon pada cene nafte i zapadnih sankcija. BDP zemlje opao je za 3,7 odsto u 2015. godini, saopštio je Savezni zavod za statistiku Rusije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track