STRAVA I UŽAS: Grad veštica kliče satani!
Foto: AP

Hram u Americi

STRAVA I UŽAS: Grad veštica kliče satani!

Planeta -

Nekadašnja mrtvačnica u Salemu postala je međunarodni centar Satanističkog hrama, zajednice sa 50.000 vernika

SALEM - Nekadašnja mrtvačnica u Salemu, američkom gradu poznatom po masovnom ubijanju veštica 1692, postala je međunarodni centar Satanističkog hrama.Ova kontroverzna verska zajednica, koja je osnovana pre samo tri godine, vrlo brzo je stekla oko 50.000 vernika i krenula je u medijsku ofanzivu otvaranjem sedišta u gradu koji ceo svet povezuje sa vešticama i veštičarenjem.

SATANISTIČKI HRAM ODRŽAO PRVU DRŽAVNU CEREMONIJU: Pogledajte kako je izgledao jedan ovakav ritual

Centar Satanističkog hrama ne izgleda zastrašujuće. Iako je to nekad bila mrtvačnica, zgrada je sasvim obična bela dvospratna kuća kakvih ima širom tog grada, ali i zemlje. Ipak, da bi bilo jasno kome je hram posvećen, u centru se nalazi skulptura Bafometa, visoka dva i po metra, a svako ko želi da se fotografiše kraj nje to mora i da plati.

- Ja sam sekularni Jevrejin i ne smatram da postoji bilo kakav problem što sam rešio da budem satanista. Smatram da je to kao budizam. Satanizam je nešto što može da koegzistira uz druge identitete. Osim toga, postoje paralele u tome kako su proganjani judaizam i satanizam, čak su i napadani na isti način. Na primer, govorilo se kako i jedni i drugi prinose krvne žrtve - priča Malkom Džeri, jedan od osnivača Satanističkog hrama.

ČinjenicaPOSTOJE TRI GODINESatanistički hram je zajednica osnovana 2013.Sedište zajednice je sada u Salemu, a bilo je u DetroituJedni ih kritikuju da se sprdaju s religijom, a drugi kao stvarnu organizaciju posvećenu LuciferuZvanično kažu da ne veruju u Satanu, već ga koriste kao simbolImaju sedam zapovesti, a jedna od njih je „Telo je neprikosnoveno i može biti podvrgnuto samo volji osobe čije je“Organizuju ruÊičaste mise i proteste protiv zabrane abortusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track