ORGANIZOVAO ZAVERU PROTIV ERDOGANA: General Ozturk priznao da je učestvovao u puču!
Foto: Anadolija

Haos u Turskoj

ORGANIZOVAO ZAVERU PROTIV ERDOGANA: General Ozturk priznao da je učestvovao u puču!

Planeta -

Bivši glavnokomandujući šef ratnog vazduhoplovstva Akin Ozturk priznao je tužiocima da je učestvovao u zaveri i pokušaju državnog udara sa ciljem rušenja Vlade, javila je danas državna novinska agencija Anadolija.

Ozturk je priveden sinoć i doveden u prostorije Odeljenja za borbu protiv terorizma, Tužilaštva u Ankari.

Na snimcima i fotografijama može se videti kako Ozturk stoji s rukama na leđima zavezanim lisicama. Pored njega, privedeno je i nekoliko generala protiv kojih je pokrenuta istraga.Generali koji su učestvovali u pokušaju državnog udara, naknadno će biti izvedeni pred tužioca.

Međutim, televizije "Haberturk" i "NTV" objavile su da je u svedočenju pred tužiocima Ozturk negirao svoju ulogu u zaveri.

"Ja nisam neko ko je planirao ili režirao puč koji je izvršen 15. jula, a i ne znam ko je to uradio", navodno je rekao Ozturk u svom iskazu, prenosi televizija "NTV"

Bivši zapovednik vazdušnih snaga Turske general Akin Ozturk i zapovednik Odeljenja za podršku i obuku Oružanih snaga Turske general Metin Iiidil biće procesuirani zbog veleizdaje. Dvojica generala će se pred sudom naći zbog optužbe za veleizdaju. Oni će biti optuženi za vođenje puča i planiranje njegove realizacije.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja