SUKOB: Tramp krenuo u rat protiv CIA!
Foto: Reuters

Izabrani predsednik Amerike opleo po špijunima

SUKOB: Tramp krenuo u rat protiv CIA!

Planeta -

U Lengliju navode da je Rusija pomogla milijarderu da pobedi. Ta agencija je tvrdila i da Sadam Husein ima oružje za masovno uništenje, kaže budući šef Bele kuće

VAŠINGTON - Donald Tramp, izabrani predsednik SAD, krenuo je u rat protiv Centralne obaveštajne agencije nakon što je objavljeno da je CIA zaključila da je Rusija intervenisala na predsedničkim izborima u SAD kako bi on pobedio!Visoki zvaničnik CIA koji je želeo da ostane anoniman izjavio je da Rusija nije želela samo da potkopa poverenje građana u američki izborni sistem:Afera „Vikiliks“- Američke obaveštajne agencije su procenile da su zvaničnici ruske vlade, kako se predsednička kampanja odvijala, posvećivali sve veću pažnju pomoći naporima Donalda Trampa da pobedi na izborima - precizirao je navedeni izvor.Vašington post je objavio da su obaveštajne službe identifikovale pojedince povezane s ruskom vladom koji su obezbedili Vikiliksu na hiljade hakovanih mejlova Demokratskog nacionalnog komiteta i drugih osoba i institucija, uključujući osobu koja je vodila predsedničku kampanju Hilari Klinton.Usledio je oštar odgovor:- Ista ta agencija je tvrdila da ubijeni predsednik Iraka Sadam Husein poseduje oružje za masovno uništenje - poručeno je iz Trampove kule na Menhetnu, gde izabrani predsednik još okuplja tim sa kojim će vladati kada 20. januara položi svečanu zakletvu.- Izbori su odavno završeni. Sada je vreme da se krene dalje i da Ameriku ponovo učinimo velikom - dodaje se u saopštenju, aludirajući na predizborni slogan Trampove kampanje.Ovo nije prvi put da Tramp dolazi u sukob sa CIA.Vrhunac glupostiDžon Brenan, direktor Agencije, nedavno je izjavio da bi Tramp svojim nepromišljenim potezima mogao da izazove treći svetski rat ukoliko poništi sporazum s Teheranom o nuklearnom programu Irana.- Mislim da bi bio vrhunac gluposti ako bi Tramp poništio taj sporazum - rekao je Brenan.Trampov prvi pik za novog direktora CIA je Majk Pompeo.Tramp je potvrdio da Rudolf Đulijani, bivši gradonačelnik Njujorka, nije više u trci za državnog sekretara SAD.

Novi šef u rijalitijuTERMINATOR UMESTO MILIJARDERAGlumac Arnold Švarceneger, zvezda nove verzije „Poznatog šegrta“, rekao je da ga ne brine to što će Donald Tramp ostati izvršni producent ovog rijalitija. Švarceneger je na predstavljaju nove sezone, čije emitovanje počinje 2. januara, izjavio da je „to samo biznis“, koji može da se uporedi sa situacijom kada je on postao guverner Kalifornije i pritom zadržao filmska prava i novac koji je dobijao na ime filmskog serijala „Terminator“. On je rekao da će biti „ozbiljan zadatak“ zameniti Trampa u ulozi šefa u ovom rijalitiju.Među takmičarima će biti i britanska pop zvezda Boj Džordž.

DA LI STE ZNALICIA ima 21.575 zaposlenihGodišnji budžet je 15 milijardi dolaraOsnovni zadatak je prikupljanje podatakaSastoji se iz pet direktorataGlavni centar za obuku je u VirdžinijiZaposleni svake tri godine idu na detektor lažiNajveći propust je napad na SAD 11. septembra 2001.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track