ŠVEDSKA: Ubijena devojka u izbegličkom centru za decu bez staratelja

Ubistvo

ŠVEDSKA: Ubijena devojka u izbegličkom centru za decu bez staratelja

Planeta -
U izbegličkom centru u Švedskoj danas je mladić, koji je boravio u centru, usmrtio zaposlenu devojku te ustanove.

Kako navodi švedska policija, mladić je navodno nožem ubo devojku u izbegličkom centru za decu bez roditeljskog staranja koji se nalazi u zapadnom delu Švedske.

Posle incidenta 22-godišnjakinja je prebačena do lokalne bolnice, ali je podlegla teškim povredama. Drugi korisnici izbegličkog centra su zadržali napadača do dolaska policije koja ga je uhapsila.

Iz policije nisu želeli da daju podatke o identitetu i nacionalnosti napadača osim što su kazali da se radi o mlađem muškarcu koji je bio korisnik izbegličkog centra u Molndalu za osobe od 14 do 17 godina starosti. Priveden je zbog optužbi za ubistvo ili ubistvo bez predumišljaja.

Napad se dogodio pošto je policijski komesar Dan Elijason danas tražio dodatnih 4.100 zaposlenih koji bi pomogli u borbi protiv terorizma, obavljali deportaciju migranata i nadgledali smeštaj azilanata.

Švedska, čija populacija iznosi 9,8 miliona, tokom 2015. godine je prihvatila više od 160.000 azilanata, što je najveći broj izbeglica po glavi stanovnika od svih zemalja Evropske unije (EU). Od tog broja u zemlju je stiglo oko 35.000 dece bez staratelja.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja