TAJNA BRITANSKE PORODICE KOJA SE ČUVA VEKOVIMA Pojavljivanje Super Meseca 14. novembra nije slučajno
Foto: AP

Teoretičari tvrde

TAJNA BRITANSKE PORODICE KOJA SE ČUVA VEKOVIMA Pojavljivanje Super Meseca 14. novembra nije slučajno

Planeta -

Super Mesec će se pojaviti 14. novembra na istoku posle zalaska Sunca. Ovaj prirodni fenomen podrazumeva da je Zemljin satelit tada najbliži našoj planeti.

Iako je ovo najavljeno za poslednja tri meseca ove godina, novembar može da se pohvali najvećim Mesecom od 1948. godine.

Teoretičari zavera ali i mnogi istraživači ovo su povezali sa kako tvrde prastarom teroijom koja povezuje fenomene koji se tiču Meseca sa britanskom kraljevskom porodicom.

Naime kao dokaze oni navode da pomenuti Supermesec pada baš na rođendan princa Čarsla. I ne samo to, oni podsećaju da je Čarlsov unuk, princ Džordž rođen na dan supermeseca u 2013. Takođe ističu da je princ Vilijam rođen na letnji solsticij 21. juna 1982, dok je Kejt Midlton rođena iste godine ali na dan kada se dogodilo pomračenje meseca.

Inače, solsticij je astronomska pojava koja se dešava dva puta godišnje kada Sunce na nebeskoj hemisferi opisuje najvišu ili najnižu putanju u odnosu na nebeski ekvator. Tog dana Sunce u podne (lokalno sunčevo podne) dostiže najvišu ili najnižu tačku na nebu iznad horizonta.

(EPK/Daily Star)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track