TAJNE IZ DUBINA: Misteriozni NLO na dnu Baltičkog mora godinama muči naučnike
Foto: Youtube/Printscreen

Bez odgovora

TAJNE IZ DUBINA: Misteriozni NLO na dnu Baltičkog mora godinama muči naučnike

Planeta -

Čudna letelica na dnu Baltičkog mora i dalje muči naučnike, pet godina pošto je otkrivena.

Potopljenu letelicu, poznatu kao "anomalija Baltičkog mora", pronašli su švedski lovci na blago – tim "OceanX". Objekat se nalazi 91 metar ispod nivoa mora, a tim predvođen kapetanom Piterom Lindbergom i istraživačem Denisom Asbergom, primetio ju je zahvaljujući sonaru. Međutim, posada je otkrila da nešto nije u redu.

"Sve od elektronike što imamo na brodu, pa i satelitski telefoni, prestaju da rade kad plovimo iznad tog objekta”, kaže ronilac Stefan Hogerborn.

Objekat širok 61 metar i visok osam metara ima kružni oblik, a misterije vezane za njega se produbljuju. Geolog Stiv Vajner otkriva da su testovi pokazali da nije reč o geološkoj formaciji i da je struktura “napravljena od metala koje priroda sama nije mogla iznedriti”.

Lindberg smatra da je reč o prirodnoj strukturi, ali vrlo neobičnog oblika. “Recimo, Kajl Kingman (morski geolog) siguran je da je reč o drevnim sedimentima, Tom Floden da je to konkrecija mangana neverovatne veličine, Andreas Olson da je to nešto što je napravio čovek, a i svaki drugi naučnik ima svoju teoriju”, kaže on.

"Šta onda ja, koji sam običan lovac na blago, mogu da mislim?", upitao se.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track