TAJNI DOKUMENTI OTKRIVAJU: Evo kako je Soroš manipulisao evropskim i hrvatskim izborima!
Foto: AP

Novi detalji

TAJNI DOKUMENTI OTKRIVAJU: Evo kako je Soroš manipulisao evropskim i hrvatskim izborima!

Planeta -

Sandra Benčić iz Centra za mirovne studije Hrvatske je primila 46.840 dolara "kako bi u vreme izbora za Evropski parlament vodila projekat kojem je cilj podstaći javnu raspravu i odaziv na izbore neodlučnih birača kako bi se sprečio izbor ksenofobnih, rasističkih i drugih radikalnih političkih opcija koje predstavljaju Hrvatsku na nivou EU".

Predložene aktivnosti uključuju "pokretanje javnog barometra za merenje govora mržnje, ambasadori moraju promovisati vrednosti nediskriminacije i jednakosti. Dalje, cilj kampanje je na internetu voditi optužujuću kampanju koristeći se satirom u video prilozima, te organizovanje tematskih koncerata protiv rasizma pre izbora, kao i stratešku saradnju s Uredom pučkog pravobranitelja Hrvatske".

GONG i Saša Šegrt su za promovisanje demokratije tada dobili 49.843, "budući da imaju bogato iskustvo u olakšavanju javne rasprave i imaju ugled među donosiocima odluka, osobama koje utiču na javno mnenje, političare, tradicionalne medije i širu javnost".

"GONG može podstaći ljude da se uključe u dnevni red bottom-up agende za predstojeće izbore za EP 2014. u Hrvatskoj. GONG također treba podsticati neodlučne birače da izađu i učestvuju na izborima. GONG će sarađivati ​​s OCD koalicijom Platforme 112 i Centrom za mirovne studije", stoji u dokumentu.

Nema podataka za zemlje kandidate, ali se pojavljuje ime Dijane Pavlović koja vodi "Associazione Upre Roma", za koju se tvrdi da je usko povezana s mrežom "Otvorenog društva" u Srbiji.

Foto: AP
Foto: AP

Pročitate li dokument projekta samo za izbore za Evropski parlament, koji ima 21 stranicu i sadrži isključivo kompanije zadužene da utiču na javno mnenje u okviru tih izbora, na kojima su hteli da spreče da euroskeptične stranke u znatno većem broju uđu u EP, možete zamisliti koliko se novca troši za sve ostale izbore u svakoj zemlji pojedinačno, ne samo u Evropskoj uniji, nego i izvan, a sve pod izgovorom "odbrane demokratije, ljudskih i građanskih prava i sloboda".

Američki milijarder i njegove NVO imaju ogromnu moć, a dokumenti koje je objavio DCLeaks pokazuju kako Soroš svrgava vlade i podstiče na građanske ratove, kako bi ostvario velike finansijske profite. To je ogromna zbirka isečaka, radova, listova o namenskim sredstvima i pojedinostima medijskih planova o tome kako Soroš i njegove NVO upravljaju vladama i finansijskim institucijama.

Možete pronaći kompletnu dokumentaciju na stranici DCLeaks, koja opisuje kako se Soroš i njegova mreža nevladinih organizacija i kompanija "koristi krvlju miliona i miliona ljudi, samo kako bi se njihov gazda još više obogatio."

Džordž Soroš je magnat, investitor, filantrop, politički aktivista. Vodi više od 50 programa i fondacija na globalnom i regionalnom nivou. Soroš se naziva arhitektom i pokroviteljem gotovo svake revolucije i državnog udara u svetu u poslednjih 25 godina. Zahvaljujući njemu i njegovim marionetama, Sjedinjene Američke Države mnogi danas doživljavaju kao vampira, a ne zemlju koja je svetionik slobode i demokratije.

Bilo koji od programa da uzmete, retko mu se može prigovoriti, barem ako želimo biti "politički korektni", ali nijednoj od ovih kompanija nikada konačni cilj nije bila borba za istinsku demokratiju, što oni vrlo dobro znaju. Sada Soroš sponzoriše Demokratsku stranku i Hilari Klinton, ali i stotine političara u svetu.

Ovaj dokument, "Open Society Initiative for Europe (OSIFE) List of European elections in 2014. Projects", je samo jedan u nizu, ali omogućava da vidite barem jednu tajnu "Fondacije Otvoreno društvo" Džordža Soroša i sličnih organizacija, kao i njihove planove rada, strategije, prioritete i druge aktivnosti. Ti dokumenti bacaju svetlo na jednu od najuticajnijih i najaktivnijih mreža u svetu. U vrhu možete videti kompletan popis Soroševih nevladinih kompanija, koje manipulišu izborima u svim državama članicama EU, te njihove ciljeve, osobe za kontakt osoba i planove finansiranja.

Zero Hedge izveštava "kako je DCLeaks objavio 2.576 dokumenata", a hakovali su ih navodno američki aktivisti "koji poštuju i cene slobodu izražavanja, ljudska prava i žele narodnu vladu".

Dokumenti dolaze iz različitih odeljenja Soroševih organizacija.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Kako se čini, "Fondacija Otvoreno društvo" je grupa s najvećim brojem nekad tajnih dokumenata, koji dolaze iz gotovo svih regija svijeta, od Sjedinjenih Država do Evrope, preko Evroazije, Azije, Latinske Amerike, Afrike.

Potom od Svetske banke do "predsedničkog kabineta", ali i nepoznatog entiteta imena SOUK.

Kao što piše Daily Caller, postoje dokumenti koji datiraju od 2008. do 2016. Objavljeni su i dokumenti istraživanja kao što su "Evropska kriza - Ključni događaji u poslednjih 48 sati", koji proučava uticaj krize izbeglica, ili dokumenat pod nazivom "Rasprava o Ukrajini u Njemačkoj", do ažuriranja određenih stipendija.

Elektronska pošta koju je objavio Vikiliks pokazuje da je Soroš, tokom njenog mandata kao države sekretarke, savetovao Hilari Klinton o tome kako upravljati nemirima u Albaniji, uputstva koje je tadašnja državna sekretarka sledila.

Ako još itko gaji iluzije u dobre namjere ovog starog gospodina, "filantropa" i "borca za demokraciju", čije sluge svakodnevno morate gledati, slušati i čitati u režimskim medijima, državnim ili privatnim, sasvim svejedno, neka si da malo truda i pogleda objave DCLeaksa.

(Altermainstreaminfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track