TERORISTA IZ MANČESTERA IMAO FABRIKU BOMBI: Strahuje se od novih napada, uhapšen deseti osumnjičeni
Foto: AP, Twitter Printscreen

Nije gotovo

TERORISTA IZ MANČESTERA IMAO FABRIKU BOMBI: Strahuje se od novih napada, uhapšen deseti osumnjičeni

Planeta -

Policija strahuje da je osumnjičeni za samoubilački bombaški napad u Mančesteru Salman Abedi napravio druge eksplozivne naprave koje su možda u rukama drugih potencijalnih napadača, objavio je britanski Telegraf.

Mančesterska policija je pretresla kuću Abedija i pronašla "fabriku bombi", kao i veće količine hemikalija i drugih sastojaka neophodnih za eksplozivnu napravu.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Telegraf piše da se strahuje da su, s obzirom na količinu pronađenog materijala, možda napravljene još dve ili tri bombe."To ne možemo da isključimo", kazao je taj izvor.

Britanska policija saopštila je u da je izvršila deseto hapšenje u vezi sa napadom. Lokalna policija uhapsila je čoveka u delu grada Mos Sajd, u okviru brze istrage o bombaškom napadu koji se dogodio u ponedeljak, navodi se u saopštenju.

​Od početka istrage uhapšeno je ukupno deset osoba, ali su dve osobe, muškarac i žena, kasnije puštene bez podizanja optužnice. Ostatak osumnjičenih ostao je u pritvoru. Načelnik policije Jan Hopkins izjavio je da su svi uhapšeni muškarci.

U samoubilačkom bombaškom napadu na kraju koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru u ponedeljak uveče ubijene su najmanje 22 osobe, a desetine je povređeno.Kao osumnjičeni za napad identifikovan je Salman Abedi koji je rođen i odrastao u Britaniji. Abedi je iz Mančestera, a roditelji su mu libijskog porekla. Od ranije je poznat britanskim vlastima.Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

(Tanjug/Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track