TINEJDŽERI MONSTRUMI ŠOKIRALI SVET: Ubili majku i ćerku, pa seli da gledaju film
Foto: Youtube/Printscreen

Bez trunke kajanja

TINEJDŽERI MONSTRUMI ŠOKIRALI SVET: Ubili majku i ćerku, pa seli da gledaju film

Planeta -

Dvoje tinejdžera se tereti za "hladnokrvno, promišljeno i bezobzirno" ubistvo majke i ćerke koje se prošle godine dogodilo u britanskom gradu Linkolnširu.

Elizabet Edvards (49) i njena 13-godišnja ćerka Kejti pronađene su mrtve u svom domu u martu 2015. godine.Tužilaštvo tvrdi da su ih ubili dečak i devojčica koji su tada imali 14 godina. Dečak, koji sada ima 15 godina, priznao je krivicu za ubistvo, ali je devojčica poriče. Ona je priznala da je učestvovala u ubistvima majke i ćerke, ali tvrdi da je njena odgovornost za to delo manja.

Prilikom uvodnih reči, tužilac je opisao kako su dečak i devojčica isplanirali i izveli ubistvo Elizabet i Kejti Edvards.

"Dečak je majku i ćerku ubo nožem u vrat nakon što su on i devojka isplanirali ubistvo. Nema sumnje da je devojka jednako odgovorna za ubistva kao i dečak budući da je priznala ubistvo iz nehata, ali njena odbrana govori da je njena odgovornost za ubistva manja zbog njenog mentalnog stanja", rekao je tužilac Piter Džojs.

"Ona ne poriče da je u ubistvima učestvovala na jednak način kao i dečak. Ona je htela da se ubistva dese, ali sada tvrdi da njeno mentalno stanje za vreme čina smanjuje njenu odgovornost s ubistva na ubistvo iz nehata", kaže tužilac.

Kejti Edvards, Foto: Youtube/Printscreen
Kejti Edvards, Foto: Youtube/Printscreen

Džojs je tokom izlaganja rekao da je dečak nožem ubo Elizabet osam puta, od toga više puta u grkljan, pritom ozledivši njenu vratnu žilu i gotovo probivši dušnik. Dečak je posle toga dva puta ubo Kejti Edvards u vrat da bi je potom ugušio jastukom.Tužilac je dodao da su tinejdžeri planirali da svoje žrtve ubodu u vrat kako ne bi "pravile buku". Dečak i devojka su se posle ubistava navodno okupali zajedno, a nakon toga su gledali filmove iz serijala "Sumrak saga".

Prema rečima tužioca, prvobitni plan je bio da dečak ubije Elizabet Edvards, a devojka Kejti. Oružje kojim su počinjena ubistva pronađeno je na stolu u Kejtinoj spavaćoj sobi.

Kada je privedena, devojka je rekla detektivima da je posle ubistava trebalo da izvrše samoubistvo.

"Tužilaštvo smatra da su dečak i devojka zajedno isplanirali i izveli ova hladnokrvna, promišljena i bezobzirna ubistva. Posle tog čina nisu pokazali nimalo kajanja i smatramo da je devojka jednako odgovorna kao i dečak", rekao je tužilac Džojs.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track