TRAGEDIJA KOJA ŠOKIRA SVET: Zaključali 52 devojčice u sobu od 16 kvadrata i pustili ih da IZGORE
Foto: Printscreen/ Twitter

Jezivi detalji

TRAGEDIJA KOJA ŠOKIRA SVET: Zaključali 52 devojčice u sobu od 16 kvadrata i pustili ih da IZGORE

Planeta -

Požar u kojemu su poginule 34 maloletnice a druge ostale s trajnim teškim posledicama u pretrpanom gvatemalskom domu za zlostavljane maloletnike izbio je u maloj sobi u kojoj su bile zaključane nakon pobune u domu, rekle su vlasti i svedoci u petak.

Pakao u sobi od 16 metara kvadratnih u koju je potrpano 52 devojčica i devojaka ostavio je preživele u požaru u sredu s tako teškim ranama da su specijalisti za opekotine doleteli iz SAD-a a lekari kažu da su potrebne stotine davalaca krvi.

Vlasti su smenile direktora doma, privremeno zatvorile dom i proglasile tri dana žalosti.

"Osoblje je devojke i devojčice ostavilo u ekstremno skučenom prostoru, u sobi četiri sa četiri metra u kojoj su ostavili 52 tinejdžerke", rekla je Klaudija Lopez, zamenica gvatemalskog pravobranioca za ljudska prava.

Policija i svedoci rekli su kako se čini da je požar izazvala jedna od devojaka zapalivši krevet u sobi, moguće kao protest zbog događaja prethodnih sati.

"Ako je zaista devojka izazvala požar - zašto su imale šibice u rukama, zašto nisu pretražene kada su ih zaključali u tako skučenom prostoru?", rekla je Lopez.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track