TRAMP O LAŽNOM INTERVJUU NEDELJNIKU: Ovo je montirana laž, očekujem izvinjenje
Foto: Printscreen YouTube

Kandidat za predsednika SAD demantuje

TRAMP O LAŽNOM INTERVJUU NEDELJNIKU: Ovo je montirana laž, očekujem izvinjenje

Planeta -

Predstavnica Trampovog izbornog štaba Suzan Rajder Javorovski tvrdi da je ceo intervju, koji je danas objavljen u srpskom Nedeljniku, a koji je navodno vođen upravo preko nje, zapravo izmišljen

Direktorka izbornog štaba Donalda Trampa za Indijanu Suzan Rajder Javorovski izjavila je da je izmišljeno izvinjenje kandidata republikanaca za američkog predsednika Donalda Trampa Srbiji zbog NATO bombardovanja objavljeno u srpskim medijima, prenosi američki magazin Politiko.

Izjava je preneta i u zvaničnom saopštenju objavljenom na sajtu Donalda Trampa. Izborni štab intervju opisuje kao "montiranu laž".

“Ovo je molntirana laž i očekujemo izvinjenje od svih koji su u ovo uključeni”, saopštio je Džejson Miler, prvi medijski savetnik Donalda Trampa.

Predstavnica Trampovog izbornog štaba Suzan Rajder Javorovski tvrdi da je ceo intervju, koji je danas objavljen u srpskom Nedeljniku, a koji je navodno vođen upravo preko nje, zapravo izmišljen.

“Intervju se nikada nije dogodio, ne znam odakle im to, nikada nisam organizovala bilo kakav intervju sa bilo kojim novinarom iz Srbije”, kaže Javorovski.

Ona navodi da se nedavno srela sa jednim čovekom srpskog porekla koji je želeo da podrži Trampovu kampanju, a ona je tu informaciju dalje prosledila. Ona veruje da je iz razgovora sa tim čovekom kasnije nastao, kako kaže, izmišljeni intervju.

Portparolka Donalda Trampa Houp Hiks kao ni drugi zvaničnici iz njegovog štaba nisu želeli da komentarišu ove navode. Politiko navodi da je pokušao da kontaktira i srpski magazin Nedeljnik ali da u tome nisu uspeli.

Politiko navodi da je jedan od urednika Nedeljnika Marko Prelević objasnio za Buzzfeed News kako su došli do intervjua sa Trampom:

“Uspostavili smo kontakt sa Trampovim štabom preko gospodina Vladimira Rajčića, Amerikanca srpskog porekla koji je blizak sa pojedinim saradnicima iz Trampovog štaba. Zamolili smo ga da preko njega pošaljemo nekoliko pitanja i posle par nedelja smo dobili odgovor od Suzan Rajder Javorovski putem mejla."

Nedeljnik je danas preneo intervju sa Donaldom Trampom u kojem se on izvinio za bombardovanje Srbije i pozvao Srbe u Ilinoisu, Indijani, Viskonsinu, Ohaju i Mičigenu da glasaju za njega.

"Bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos", preneo je između ostalog Nedeljnik u objavljenom intervjuu sa Trampom.

(Insajder)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track