TRAMP ODLUČAN: Priče da sam radio s Rusijom su lažne i to svi znaju!
Foto: Reuters

Odgovor

TRAMP ODLUČAN: Priče da sam radio s Rusijom su lažne i to svi znaju!

Planeta -

VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je danas da su optužbe da je radio sa Rusijom lažne.

"Ta priča je lažna i svi to znaju", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu. U drugom tvitu napisao je da sudemokrate izmislile i progurale rusku priču kao izgovor za to što su imali užasnu kampanju.

Njegovo reagovanje usledilo je poslevesti da će direktori Federalnog istražnog biroa (FBI) i Državne bezbednosne agencije (NSA) svedočiti danas pred Kongresom SAD o njegovim potencijalnim vezama sa Rusijom i njegovim tvrdnjama da ga je prisluškivao bivši šef države Barak Obama. Direktori FBI i NSA, Džejms Komi i Majk Rodžers, govoriće prvi put javno o ta dva pitanja, koja su zaokupila američku javnost prethodnih nedelja.

Komni će svedočiti pred Komitetom za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma SAD na saslušanju, tokom kojeg će biti ispitana umešanost Rusije u predizbornu predsedničku kampanju u SAD 2016. godine. Zakazano je i svedočenje Rodžersa.

Predsedavajući američkog kongresnog Komiteta za obaveštajna pitanja Devin Nuns izjavio je juče da, koliko on zna, "nema dokaza" da je predizborni tim Trampa bio u dosluhu sa Rusijom uoči američkih predsedničkih izbora 2016.

"Na osnovu svega što sam do jutros video - nema dokaza o tajnim dogovorima", rekao je član Predstavničkog doma SAD u emisiji Foks njuza. Eventualne veze Trampa i njegovog tima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tema su brojnih spekulacija od kada je izabran za predsednika 8. novembra.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track