TRAMP ODUVAO NOVINARA CNN ZBOG LAŽNIH IZVEŠTAJA: Tvoja organizacija je užasna a vi ste lažne vesti
Foto: Reuters 11 1 2017

Odbrusio mu

TRAMP ODUVAO NOVINARA CNN ZBOG LAŽNIH IZVEŠTAJA: Tvoja organizacija je užasna a vi ste lažne vesti

Planeta -

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp tokom današnje prve konferencije za medije ušao je u žestoku raspravu s novinarom CNN-a Džimom Akostom.

Kada je završio odgovor na jedno od pitanja i dok su novinari pokušavali da dobiju reč, Tramp se obratio Akosti, a B92 je preneo celokupni tok njihovog razgovora.

Tramp: Ne ti.

Akosta: Možete li da nam pružite priliku? Tramp: Tvoja organizacija je užasna.

Akosta: Napadate našu medijsku organizaciju, možete li da nam pružite šansu da postavimo pitanje? Gospodine? Gospodine, možete li...

Tramp: Tiho.

Akosta: Gospodine izabrani predsedniče, možete li da kažete...

Tramp: Ne budite nepristojni.

Akosta: Možete li da nam dozvolite pitanje ako nas napadate? Možete li da nam dozvolite pitanje? Tramp: Ne budite nepristojni. Ne, ne dajem vam pitanje. Neću vam dati pitanje.

Akosta: Možete li da kažete...

Tramp: Vi ste lažne vesti.

Američka televizijska mreža CNN, koju je Tramp danas optužio za širenje lažnih vesti i nije dozvolio njenom novinaru da mu postavi pitanje na prvoj konferenciji za medije od pobede na izborima 8. novembra, objavila je da izveštava na osnovu pažljivo biranih izvora.

AP prenosi da je Tramp pored CNN za lažno izveštavanje optužio i sajt "Bazfid".

Medijski odeljak kompanije "Tajm Vorner", koja je vlasnik CNN, navela je da se odluka o objavljivanju "izveštavanja na osnovu pažljivo biranih izvora" o nepotvrđenim dokumentima obaveštajnih službi koji se tiču Trampa "veoma razlikuje od Bazfidove odluke da objavi beleške koje nisu potkrepljene dokazima", prenosi Rojters.

Tramp je i pre ove konferencije za medije snažno kritikovao CNN zbog načina izveštavanja o navodnom ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD koje je doprinelo njegovoj pobedi.

Na današnjem obraćanju novi šef Bele kuće je kazao da se "neke medijske kuće bave lažnim vestima".

"Sve što tražim jesu pošteni novinari", naveo je Tramp.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track