TRAMP KRENUO U BORBU PROTIV KRIMINALACA: Slomićemo leđa narko-kartelima koji uništavaju našu krv!
Foto: Fonet/AP

dao veća ovlašćenja policiji

TRAMP KRENUO U BORBU PROTIV KRIMINALACA: Slomićemo leđa narko-kartelima koji uništavaju našu krv!

Planeta -

Donald Tramp je potpisao tri izvršna naređenja koja s odnose na javnu bezbednost, uključujući veća ovlašćenja policije.

Na formalnom postavljenju Džefa Sešnsa za ministra pravde Donald Tramp je nagovestio da će se njegov posao odnositi na borbu protiv krininala, narko kartela i terorizma.

"Sramota je šta se događa našim velikim, našim zaista velikim policijskim službenicima. To će prestati danas", rekao je Trump. Prošle godine ubijeno je 135 policajaca u SAD, što je petogodišnji rekord. a od toga njih 64 je ubijeno na zadatku, dok je 21 ubijen u napadu iz zasede.

Izvršne uredbe koje je Tramp potpisao sadrže nalog ministarstvu državne sigurnosti da preduzmu sve kako bi "slomila leđa" narko-kartelima koji "uništavaju krv naše omladine" i nalog ministarstvu pravosuđa da osnuje radnu grupu koja bi smanjila procenat nasilnog kriminala, kao i nasilnih zločina protiv policajaca.

Tako će se prema jednoj od ovih uredbi "definisati novi federalni zločini i povećati kazne za postojeće federalne zločine kako bi se sprečilo nasilje" protiv državne i federalne policije.Tramp je na kraju uputio poruku kriminalcima: "Vaši dani su odbrojani. Nova era pravde počinje i počinje sad."

Sešns je istakao da je rast kriminala primetan trend u SAD. Ipak prema podacima FBI, iako je stvarno došlo do rasta kriminala u prethodne dve godine, on je značajno manji nego 80-tih. Zanimljivo je da se ni Tramp ni Sešns nisu osvrnuli na porast broja ubistava pre svega Afroamerikanaca od strane policije. Prema Vašington postu prošle godine je od strane policije stradao 968 Amerikanac, dok je brojka za ovu godinu 130.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track