TRAMP POZVAO REPUBLIKANCE: Nije neophodno, ali stanite iza mene!
Foto: Reuters

Bio bi red

TRAMP POZVAO REPUBLIKANCE: Nije neophodno, ali stanite iza mene!

Planeta -

Favorit za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp pozvao je danas svoju stranku da se ujedini i stane iza njega, iako to, prema njegovim rečima, neće uticati na njegovu nominaciju.

"Mislim da neće napraviti razliku, ali bilo bi lepo da se Republikanska stranka ujedini po tom pitanju", rekao je Tramp u obraćanju svojim pristalicama na skupu u Fort Vejnu, u američkoj saveznoj državi Indijani, prenela je agencija AP.

"Bez obzira na to, mislim da ću svakako pobediti", istakao je američki milijarder.

Tramp se trenutno nalazi u kampanji u Indijani, gde se sutra održavaju unutarstranački izbori. Ukoliko pobedi u Indijani, Tramp će zacementirati prednost koju ima pred drugim kandidatima za nominaciju Republikanaca i približiti se korak bliže osvajanju dovoljnog broja delegata da bude proglašen kandidatom svoje stranke na predsedničkim izborima i pre stranačke konvencije u julu, ocenjuje AP.

Trampovi rivali Ted Kruz i Džon Kejsik su i dalje u trci za nominaciju i nadaju se da će sprečiti Trampa da osvoji dovoljno delegata, kako bi se o kandidatu Republikanaca odlučivalo na konvenciji u julu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track