TRAMP PRIREDIO VEČERU ZA GUVERNERE: Zabavno je biti predsednik
Foto: Reuters

Veselo u Beloj kući

TRAMP PRIREDIO VEČERU ZA GUVERNERE: Zabavno je biti predsednik

Planeta -

VAŠINGTON - Donald Tramp, predsednik SAD, organizovao je sa suprugom Melanijom u Beloj kući svečanu večeru za 46 guvernera, tokom koje se osvrnuo na svoje prve četiri nedelje na vlasti.

Ujedno to je bio i prvi veliki društveni događaj koji je 45. predsednik organizovao od 20. januara, kad je polaganjem zakletve i zvanično preuzeo vlast.

Domaćica je blistala... Melanija Tramp
Domaćica je blistala... Melanija Tramp

Vlada četiri nedelje

- Posle četiri nedelje na funkciji mogu slobodno da kažem da je zabavno biti predsednik Amerike. Postigli smo gotovo sve što smo započeli i nastavićemo u tom pravcu - poručio je Tramp, što je odobreno velikim aplauzom.Predsednik je otkrio i šta smatra svojim najvećim uspehom do sada:- Tokom poslednje dve godine dali smo puno obećanja i većinu smo ispunili. Najvažnije je to da su naše granice sigurnije i čvršće.

Bračni par Tramp je bio vidno dobro raspoložen, a domaćica večeri bila je prva dama. U vazduhu se osećala nota jasmina i ruža jer je tema bala bila prolećna obnova.Bez političkih podela- Ponosna sam na dolazak svih guvernera. Večeras smo mi jedna nacija i ostavili smo političke i stranačke podele iza sebe - poručila je Melanija, koja je zasjala punim sjajem.Tramp je večeru namerno organizovao u nedelju uveče, u isto vreme kad se u Holivudu održavala 89. dodela Oskara. On tokom večere nijednom nije pomenuo rat s medijima niti dodelu Oskara.

Komičar... Džimi Kimel
Komičar... Džimi Kimel

Sramota na 89. dodeli OskaraPROZIVALI PREDSEDNIKAKao što se i očekivalo, svečana dodela Oskara u Dolbi teatru u Los Anđelesu nije mogla da prođe bez prozivki upućenih na račun predsednika. Prednjačio je domaćin, komičar Džimi Kimel. On je u jednom trenutku upitai ima li u sali novinara Njujork tajmsa, CNN ili Los Anđeles tajmsa i zamolio ih da izađu, aludirajući na Trampov rat protiv medija.- Ne tolerišemo lažne vesti, ali volimo lažni ten - rekao je potom.Iranski film „Trgovački putnik“ proglašen je za najbolji strani film, ali režiser Ašgar Farhadi nije prisustvovao ceremoniji u znak protesta zbog Trampove izvršne uredbe o zabrani ulaska u SAD državljanima sedam mahom muslimanskih zemalja.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track