TRAMPE SRBINE: Najmoćniji čovek na planeti!
Foto: Reuters

Pobeda autsajdera, šok političara

TRAMPE SRBINE: Najmoćniji čovek na planeti!

Planeta -

Milijarder pobedio rivalku iz Demokratske partije i poručio da je vreme da svi Amerikanci budu kao jedan. Pristalice traže hapšenje bivše državne sekretarke

NJUJORK - Republikanski kandidat Donald Tramp izabran je za 45. američkog predsednika.

Osvojio je više od 270 potrebnih elektora i ubedljivo pobedio rivalku Hilari Klinton, kojoj su mediji i ankete davali veliku prednost.Iako je bivša prva dama osvojila 0,1 odsto glasova više, on je dobio mnogo više elektora i 20. januara postaće najmoćniji čovek na svetu. Trijumfovao je uprkos najavama svih istraživanja da će izgubiti.

Ludnica na ulicamaPonoć u Njujorku uveliko je prošla, a u gradu koji je na izborima ubedljivo izglasao Hilari Klinton počele su da se okupljaju pristalice Donalda Trampa. Iako je sve bilo protiv republikanskog kandidata, kome su najviše zamerane zapaljive izjave, američki narod prepoznao ga je kao nekog ko je sposoban da ih inspiriše, donese promene i povrati veru u ispunjenje američkog sna.Preko puta hotela „Hilton“, na uglu 53. ulice i 6. avenije na Menhetnu, gde je zakazana proslava Trampove pobede, u koju je malo ko verovao, okupilo se stotinak građana. Još pre nego što se znalo ko je predsednik, napravili su žurku na Aper ist sajdu (Gornjem istočnom delu Menhetna), a kad je zvanično objavljeno da je Pensilvanija većinski podržala Trampa i da će 20 elektorskih glasova ove savezne države otići njemu, nastala je ludnica.„Lock her up“ (Uhapsite je), „Build the wall“ (Podignite zid) i „USA“, naizmenično su se smenjivala skandiranja okupljenih građana. Prva poruka jasno je upućena Trampu, od koga očekuju da ne bude milostiv prema Klintonovoj.Lečenje rana- Vreme je da se zaleče rane podela. Vreme je da budemo kao jedan. Moje vreme biće vreme nacionalnog rasta i obnove. Amerika se više neće zadovoljiti ničim manjim od najboljeg i zemlja će sanjati velike, hrabre i odvažne snove. Obećavam vam da vas neću izneveriti - poručio je Tramp u prvom obraćanju nakon objavljivanja rezultata.Američkim saveznicima u svetu poručio je da će „pravično sarađivati, ali da uvek stavljati interese Amerike na prvo mesto.- Hilari Klinton mi je čestitala na pobedi i ja sam čestitao njoj i njenoj porodici na kampanji u kojoj smo se snažno borili. Dugujemo joj veliku zahvalnost za javnu službu - rekao je on.Vežina medija je najavljivala pobedu Klintonove, a Kurir je bio jedan od retkih koji je objektivno izveštavao i najavio da je uspeh republikanca verovatan.

TRAMPIZMII pre početka predsedničke kampanje Donald Tramp je bio poznat kao neko ko nema dlake na jeziku, tj. kao bahati milijarder koji misli da mu je sve dozvoljeno. Podsećamo vas na neke od njegovih izjava koje su izazvale najviše bure u javnosti.* Sagradiću veliki zid, a niko ne gradi zidove bolje od mene. Sagradiću veliki zid na granici s Meksikom i nateraću Meksiko da ga plati.* Znate da nije važno šta mediji pišu o vama sve dok ste mladi, lepi i imate dobru zadnjicu.* Kad Meksiko nama šalje svoje ljude, on ne šalje najbolje, već one koji prave probleme. Oni nam donose drogu, kriminal, silovanja, i pretpostavljam da ima i malo dobrih ljudi.* Sve žene u emisiji „Šegrt“ su flertovale sa mnom, slobodno i bez uslovljavanja. To je bilo očekivano.* Jedan od najvećih problema današnjice je to što je politika postala sramotna. Dobri ljudi ne idu u politiku.* Moja lepota je u tome što sam bogat.* U Njujorku je hladno i pada sneg, potrebno nam je globalno zagrevanje.* Da Ivanka nije moja ćerka, smuvao bih se s njom.* Moji prsti su lepi i dugački, kao i drugi delovi mog tela, što je dobro dokumentovano.* Nikad nisam video mršavu osobu da pije „dijetalnu koka-kolu“.* Jedina razlika između mene i drugih kandidata je što sam ja pošteniji i moje žene su lepše.* Poenta je u tome da čovek ne može nikad da bude previše pohlepan.* Moj koeficijent inteligencije je među najvišima i svi to znaju. Molim vas, nemojte biti tako glupi i nesigurni, to nije vaša greška.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

KREĆE NABOLJE: Tramp nam može vratiti i Kosovo!

SPECIJALNA MISIJA: Bogoljub Karić spaja Ruse i Amerikance!

HIT NA INTERNETU: Oj Donalde, lice ti je belo, krišom nosiš četničko odelo

SRPSKA VEZA: Vučićev prijatelj doveo milijardera na čelo SAD!MELANIJA TRAMP PRVA DAMA: Titova pionirka gazdarica Bele kuće!

NAPAD NA VUČIĆA: Atentatori u obruču

UBISTVO IZVRŠIO PROFESIONALAC: Ivča Plavi izrešetan iz kalašnjikova u srce

NAGODILA SE ZA USLOVNU KAZNU: Bulatova žena sa maskom u sudu!

PREVARIO VLADIMIRA STOJKOVIĆA: Za kauciju treba da plati 50.000 evra

EKSKLUZIVNO: Tramp hteo da bude Karićev zet?KURIR NA LICU MESTA: Jeleni Karleuši plenili imovinu!

KAPITAL: Štednja na berzi najviše se isplati

Od danas svaki dan

POKLON KUPON U KURIRU: Kupite slavske kašičice, kadionicu, krst ili svećnjak za samo 199 dinara

Danas vas na naslovnoj strani Kurira čeka poklon kupon koji vam omogućava da za samo 199 dinara kupite set od šest slavskih kašičica sa ikonom sveca po izboru, čija je redovna cena čak 865 dinara.

Narednih dana čekaju vaskuponi uz koje ćete po istoj ceni moći da kupite kadionicu, slavski krst ili svećnjak.

Svi proizvodi su kvalitetne izrade i vrlo atraktivnog izgleda, a detaljne informacije potražite u štampanom izdanju Kurira.

Požurite, akcija traje do isteka zaliha!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track