TUČA U EVROPSKOJ KOMISIJI: Viknuo mu KURVO, pa ga patosirao!
Foto: Shutterstock

Skandal

TUČA U EVROPSKOJ KOMISIJI: Viknuo mu KURVO, pa ga patosirao!

Planeta -

Radnik EK italijanskog porekla na humanitarnoj fudbalskoj utakmici izvređao kolegu, a onda ga nokautirao i poslao u bolnicu

BRISEL - Dvojica zvaničnika Evropske komisije potukla su se na humanitarnoj fudbalskoj utakmici, a jedan od njih završio je u bolnici s potresom mozga.Do sukoba između igrača iz sektora za organizaciju i igrača iz administracije EK došlo je kada je jedan od njih dvojice dobio crveni karton zbog agresivnog ponašanja u finalu turnira Šumanov trofej. Usledila je razmena uvreda, pa je fudbaler italijanskog porekla, čije ime nije saopšteno, kolegi viknuo: „Kurvo!“, a onda ga nokautirao. Povređeni je na kraju prevezen u bolnicu s teškim potresom mozga.Prekinuto finale- Ovaj prelep dan trebalo je da bude završen fenomenalnim finalom. Sve je prekinuto nakon agresije i ponašanja nedostojnog osoblja naše ustanove. Sram ih bilo - napisali su organizatori Šumanovog trofeja.Italijanka Paola Volkano, koja je prisustvovala spornom meču, oštro je reagovala na agresiju.- Prvi put sam odlučila da odem na Šumanov trofej sa svojom porodicom, dvoje dece od pet i sedam godina. Sedeli smo tamo gde se sve dogodilo. Bili smo sleđeni. Toliko nasilja će im uvek ostati u pamćenju. To nije bio instinktivan gest, verujte, taj čovek je hteo to da uradi, bio je pun mržnje. Probali su da ga zaustave, a najstrašnije od svega je što ga niko nije pozvao da napusti teren. Razgovarali su s njim, dali mu piće i hranu kao da je on žrtva! Kad su ambulantna kola odlazila, počeo je da tapše s publikom kako bi otpozdravio povređenom kolegi - dodala je Volkano.

Brisel u šoku... Sedište Evropske komisije
Brisel u šoku... Sedište Evropske komisije

Istraga u komisiji

Portparol EK Aleksander Vinterstštajn za Kurir je rekao da osuđuje tuču, a da ponašanje nasilnika naziva „neprihvatljivim“.- Svesni smo incidenta u kojem su učestvovala dvojica kolega tokom finalne utakmice na Šumanovom trofeju. Nebitno da li se radi o velikoj tuči, takvo ponašanje je neprihvatljivo, bez obzira na to da li se dogodilo za vreme posla ili izvan poslovnog okruženja, kao što je ovaj slučaj. Interna istraga je u toku - poručio je Vinterštajn.On je podsetio da se utakmice na ovom humanitarnom turniru igraju već dvadeset godina i da će se ta tradicija nastaviti.

Svi u Briselu se ućutaliEVROPSKA KOMISIJA KRIJE KRIVCEIako je očigledno da je jedan od učesnika tuče bio Francuz, niko od zaposlenih u pres-službi Evropske komisije to nije želeo da potvrdi, ali ni da eksplicitno demantuje.- Ne govorimo ko je koje nacionalnosti, niti imena - kratko su prokomentarisali u EK.Kapiteni takozvanih timova SCIC i PMO, koji su igrali finale, nisu bili raspoloženi da odgovore na naše poruke i pozive.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track