TUKU DŽIHADISTE I NA KOPNU: Sirijska vojska krenula u ofanzivu uz podršku ruskih aviona
Foto: Youtube/Printscreen

Silovito

TUKU DŽIHADISTE I NA KOPNU: Sirijska vojska krenula u ofanzivu uz podršku ruskih aviona

Planeta -
Napad je izveden blizu gradova uz glavni auto-put koji povezuje jug i sever zemlje, a pobunjenici su pretrpeli velike gubitke i uništena im je tehnologija

MOSKVA - Sirijska vojska počela je u sredu veliku kopnenu ofanzivu protiv pobunjenika u provincijama Hama i Idlib, potpomognuta ruskim vazdušnim udarima, što bi mogao da bude prvi koordinisani napad sirijskih i ruskih snaga.

Sirijske snage su u saradnji s ruskom obaveštajnom službom izvele napad na teroističku organizaciju Islamska država i grupu povezanu s Al Kaidom Nusra front. Neimenovani zvaničnik je rekao da su pobunjenici pretrpeli velike ljudske gubitke i da im je uništena tehnologija.

Prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava, napad je izveden blizu gradova uz glavni auto-put koji povezuje jug i sever zemlje i prolazi kroz veće gradove u zapadnom delu Sirije, koji je uglavnom pod kontrolom državnih snaga.

Šef Opservatorije Rami Abdulrahman izjavio je da nema znakova da su sirijske snage ostvarile bilo kakav veći napredak na terenu. Sirijska vojska je na kratko ušla u jedan grad, ali je bila primorana da se povuče, a 15 njenih vozila i tenkova je uništeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track