TURCI NE PRESTAJU SA IZVINJENJIMA: Poklanjaju kuću na moru porodici poginulog ruskog pilota
Foto: Reuters

Poklon

TURCI NE PRESTAJU SA IZVINJENJIMA: Poklanjaju kuću na moru porodici poginulog ruskog pilota

Planeta -

Tursko letovalište Kemer ponudilo je porodici poginulog ruskog pilota kuću na poklon. Podsetimo, Oleg Peškov je stradao kada je Turska oborila njegov vojni avion u novembru prošle godine.

Ruski konzul-general u Antaliji Aleksandar Tolstopjatenko potvrdio je ove navode.

"Istina je da sam primio delegaciju koju je predvodio gradonačelnik Kemera Mustafa Gul. Gradske vlasti su izrazile želju da porodici stadalog vojnika poklone kuću u tom letovalištu", rekao je. On je dodao da će o tome obavestiti porodicu i ukoliko oni budu zainteresovani, taj predlog će se razmotriti.

Ranije su mediji preneli vest da bi Turska bila spremna da porodici isplati i kompenzaciju, ali je premijer Binal Jildirim istakao da toga ipak neće biti već samo izvinjenja. Iako je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan mesecima govorio da nema nikakvu nameru da se izvini za ovaj incident, pre neki dan su se stvari promenile gotovo iz korena.

Erdogan je u pismu koje je poslao Putinu iskazao i spremnost da se obnove odnosi Ankare i Moskve. Erdogan je Rusiju nazvao "prijateljem i strateškim partnerom" Ankare, sa kojim tuski zvaničnici ne žele da pokvare odnose.

(Tass)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track