U BOLNICI VIŠE DŽABALEBAROŠA NEGO RADNIKA: Umesto na posao, lekari išli na tenis i u šoping
Foto: Shutterstock

Korupcija u Italiji

U BOLNICI VIŠE DŽABALEBAROŠA NEGO RADNIKA: Umesto na posao, lekari išli na tenis i u šoping

Planeta -

Desetine lekara, medicinskih sestara i drugog osoblja napuljske bolnice Loreto Mare završilo je u kućnom pritvor nakon što je istragom utvrđeno da osoblje uporno i konstantno izbegava posao.

I lekari i medicinske sestre našli su se među 94 zaposlenih bolnice u Napulju pod istragom, pod sumnjom da su učestalo izbegavali posao i za radnog vremena obavljali druge poslove ili hobije, objavila je policija, a piše Gardijan.

Jedan od šefova odeljenja u bolnici otkriven je da, umesto da je na poslu, radi kao kuvar u jednom uglednom hotelu, a jednog su lekara otkrili da za vreme dežurstva u bolnici igra tenis i odlazi u šoping. Dvojica radnika uhvaćena su da provlače kartice za 20 drugih radnika kako bi izgledalo da su i oni na poslu.

Policija je u petak rekla da se 55 osumnjičenih nalazi u kućnom pritvoru, a iz bolnice još ništa nisu komentarisali.

U sklopu borbe protiv korupcije u zloglasnom javnom sektoru u Napulju, donet je zakon prošle godine prema kom će se odmah suspendovati svako ko izbegava posao, a istraga će onda utvrditi treba li da dobije otkaz. Upravnici koji ne sprovode zakone i sami rizikuju otkaz.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track