U NADI DA ĆE PONOVO OŽIVETI: Oni su zamrzli svoju devojčicu
Foto: Profimedia

Čudo neviđeno

U NADI DA ĆE PONOVO OŽIVETI: Oni su zamrzli svoju devojčicu

Planeta -
Mala Materin preminula je posle teške bolesti, a njeni roditelji se nadaju da će tehnologija i medicina toliko napredovati da će smrt moći da se pobedi

U januaru ove godine devojčica Materin Naovaratpong umrla je od vrlo agresivnog raka mozga. Njeni roditelji se sada uzdaju u nauku koja bi im omogućila da njihova ćerkica oživi. Iako joj medicina i tehnologija sada nisu pomogli, njeni roditelji veruju da će to biti moguće u budućnosti. Telo svoje ćerke su kremirali, ali njen mozak je sačuvan u laboratoriji u Arizoni.

S obzirom da je u trenutku smrti imala gotovo tri godine, mala Materin je postala najmlađa osoba čiji je deo tela prošao kroz proces očuvanja kriogenskim zamrzavanjem.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Verujemo da će smrt u budućnosti biti nadjačana. Tehnologija nam se pred očima razvija neverovatnom brzinom. Taj napredak će nam omogućiti da jednog dana rešavamo najveće probleme sveta, izjavio je Sahatron (41), otac devojčice.

Kako tehnologija kriogenskim zamrzavanjem nije dostupna u Aziji, roditelji su morali sami da osmisle i sagrade kapsulu u kojoj je telo njihove ćerke prevezeno u SAD, u laboratoriju "Alcor Life Extension" fondacije. Proces očuvanja mozga zamrzavanjem koštao ih je 80.000 dolara.

Kriogenika podrazumeva da se telo, odnosno u ovom slučaju samo mozak, stavlja u duboko zamrznuto stanje u momentu smrti i tako se drži do nekog trenutka u budućnosti kada medicina toliko uznapreduje da bude u stanju da je oživi i podari drugo telo.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track